Video Franţa iese din carantină. Se redeschid mall-urile şi o parte din elevi se întorc la şcoală

  • După două luni de izolare, Franţa revine la viaţă.
  • În Hexagon se redeschid şcolile, magazinele şi parcurile.
  • Francezii nu vor mai avea nevoie nici de declaraţia pe propria răspundere, pentru călătorii pe o rază de 100 de kilometri.
  • În Paris, trebuie însă să aibă la ei declaraţia de la angajator.
  • Franţa a raportat aproape 177.000 de cazuri de coroanvirus şi peste 26.300 de morţi.
497 afișări

A fost din nou aglomeraţie pe străzile şi în gările din Paris. În Franţa, începe prima etapă a „reîntoarcerii la viaţă” după carantină. Milioane de angajaţi pot merge la muncă, dacă nu pot lucra de acasă. Trebuie însă să poarte mască şi să respecte măsurile de distanţare socială.

„Călătoria a fost ok, mi s-a părut că sunt prea mulţi oameni, dar e în regulă. Toată lumea poartă mască pentru a-i proteja pe restul, aşa că e bine în ce mă priveşte” povesteşte un cetăţean francez.

Nu toţi francezii sunt însă mulţumiţi. „Înainte ni s-a spus, <<nu aveţi mască, nicio problemă>>, acum trebuie să purtăm una pentru a ajuta la păstrarea distanţării sociale. Dar este o prostie. Ar fi trebuit să avem măşti încă de la început, dar guvenul nostru este incompetent” comentează un altul.

Se termină carantina şi pentru o parte dintre elevii Franţei. Clasele vor fi limitate la 15 elevi, iar în creşe grupele la 10 copii. Măştile sunt interzise în grădiniţe şi nerecomandate elevilor din ciclul primar, în schimb, ele sunt obligatorii pentru profesori. Întoarcerea la şcoală se va face treptat, pe bază de voluntariat, părinţii fiind cei care au ultimul cuvânt.

„Nu sunt îndeplinite toate condiţiile pentru a ne lăsa copiii în siguranţă la şcoală. De mâine reîncepe, dar al meu nu va merge.”

Francezii scapă şi de declaraţia pe propria răspundere, dar asta doar dacă circulă pe o rază de 100 de kilometri în jurul localităţii de reşedinţă, pentru distanţe mai lungi trebuie să se justifice.

S-au redeschis şi magazinele şi centrele comerciale, muzeele mai mici, bibliotecile, parcurile şi grădinile, iar oamenii pot face mişcare în aer liber.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici