Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 august: Australia e în negocieri avansate cu mai multe companii farmaceutice şi ar putea produce un vaccin în 2021

  • Australia ar putea produce un vaccin eficient în 2021, a spus Greg Hunt, ministrul Sănătăţii
  • Autorităţile din SUA au emis o autorizaţie de urgenţă pentru testele de salivă, după ce acestea au fost un succes pentru jucătorii de baschet din NBA
  • Algeria şi-a redeschis moscheile, cafenelele, plajele şi parcurile pentru prima oară în 5 luni
1348 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 august: Australia e în negocieri avansate cu mai multe companii farmaceutice şi ar putea produce un vaccin în 2021

Sursa FOTO: Profimedia

Australia ar putea produce un vaccin eficient în 2021

Greg Hunt, ministrul Sănătăţii, a spus că este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva COVID-19 în 2021. Acesta a adăugat că Australia este în negoiceri avansate cu mai multe companii farmaceutice şi că este aproape de a semna un acord pentru ca antidotul să fie produs în ţara sa.

Testele de salivă au fost aprobate de urgenţă

Autortiăţile din SUA au emis o autorizaţie de urgenţă pentru a folosi testele de salivă dezvoltate de Yale School of Public Health. Testele au fost folosite într-o fază preliminară pe jucătorii din NBA, rezultatele fiind bune.

Algeria revine la normal

Pentru prima dată în ultimele 5 luni, Algeria şi-a redeschis moscheile, cafenelele, plajele şi parcurile, într-o primă etapă de relaxare treptată a măsurilor restrictive.

Grecia a anunţat 230 de cazuri noi de COVID-19

Grecia a raportat 230 de cazuri noi de COVID-19, 27 dintre acestea înregistrându-se la turişti internaţionali. Numărul infectărilor începe să urce în luna august din caua redeschiderea sezonului turistic, după aproape 2 luni de carantină strictă.
 

China are doar 19 cazuri noi

Epicentrul pandemiei a raportat doar 19 cazuri noi de COVID-19, 15 dintre acestea fiind importate, iar 4 fiind cu transmitere comunitară, toate în Xinjiang.

Franţa e pe lista roşie a Marii Britanii

Cei care călătoresc din Franţa în Marea Britanie vor fi nevoiţi să se izoleze timp de 14 zile începând de sâmbătă, e anunţul autorităţilor din Londra. A doua cea mai populară destinaţie pentru britanici a înregistrat un număr record de cazuri - 2.669 în ultimele 24 de ore.

Francezii ar putea răspunde cu aceeaşi măsură

Britanicii care ajung în Franţa ar putea fi şi ei obligaţi să stea în carantină timp de 2 săptămâni, după ce guvernul Boris Johnson a decis să scoată Franţa de pe lista ţărilor verzi.

Măsura de izolare se aplică şi celor care intră în Marea Britanie din Ţările de Jos, Monaco, Malta, Insulelor Turks şi Caicos, precum şi Aruba, pe fondul îngrijorărilor cu privire la creşterea numărului de cazuri Covid.

Pe fondul pandemiei, ISIS ar fi vândut măşti false pentru a finanţa operaţiunile teroriste, spun oficialii americani.

Schimbările provocate de coronavirus sunt vizibile şi pe plajele din Japonia, unde înotul a fost interzis. În schimb, oficialii amenajează spaţii sigure pentru cititori pe nisip.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici