ISIS a vândut măşti false pentru a finanţa operaţiunile teroriste, spun oficialii americani

  • Statul Islamic a pus la cale o escrochierie online prin care a vândut măşti false în spitalele şi casele de îngrijire din Statele Unite
  • Departamentul de Justiţie din Statele Unite ale Americii a confirmat că operaţiunea a fost pusă la cale de Murat Cakar, membru ISIS
  • Autorităţile americane susţin că teroriştii s-au folosit şi de reţelele de socializare şi criptomenede pentru a strânge bani pentru arme şi operaţiuni
400 afișări
Imaginea articolului ISIS a vândut măşti false pentru a finanţa operaţiunile teroriste, spun oficialii americani

ISIS a vândut măşti false

Grupările teroriste din Orientul Mijlociu s-au aflat în spatele unei escrochierii online prin care au vândut măşti necorespunzătoare. Pe lângă site-ul FaceMasksCenter.com, teoriştii s-au folosit şi de mai multe pagini de pe reţelele de socializare. În spatele operaţiunii s-a aflat un membru ISIS pe nume Murat Cakar.

ISIS s-a folosit de site pentru a vinde măşti de tip N-95 false către spitale, case de îngrijire medicală şi unităţi de intervenţie de urgenţă. Scopul escrochieriei era de a strânge fonduri pentru a cumpăra arme şi pentru a finanţa operaţiunile teroriste.
 
În trecut, oficialii americani au admis că nu toate măştile cumpărate de autorităţi erau la standardele necesare.
 
„Ţi se poate spune că este o mască reală, dar trebuie să ştii sigur că este o mască N-95. Trebuie să te asiguri că ceea ce primeşti este lucrul pentru care ai plătit, ceea ce credeai că vei avea. Facem tot ce putem, vin transporturi cu milioane de măşti”, a spus J.B. Pritzker, guvernatorul din Illinois, pentru ABC 7 Chicago.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici