Coronavirus în lume LIVE UPDATE 19 august: Spania şi Italia raportează o nouă creştere, iar grecii interzic petrecerile în Mykonos

  • Bilanţul cazurilor la nivel mondial a depăşit 22 de milioane de infectări
  • Acţiunile de la Wall Street au înregistrat un nou record, în ciuda situaţiei economice incerte
  • Tinerii nu sunt invicibili în faţa coronavirusului, spune OMS
  • 22 de milioane de cazuri la nivel global
2766 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 19 august: Spania şi Italia raportează o nouă creştere, iar grecii interzic petrecerile în Mykonos

Italia a înregistrat miercuri 642 de cazuri noi cu Covid-19, atingând un nou record de infectări când ţara a ridicat o parte din restricţii. Prin luna mai, Italia începuse să revină la normalitate.

În total, autorităţile italiene au raportat 255.178 de cazuri cu coronavirus şi 35.412 de decese.

Duminică, guvernul a dispus închiderea cluburilor şi a decis ca măştile să devină obligatorii şi în aer liber, în anumite zone.

Spania raportează o nouă creştere record: peste 3.000 de cazuri noi

Spania a raportat 3.715 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri ministerul sănătăţii. Potrivit Reuters, acesta marchează un nou record zilnic, deoarece ţara a ieşit dintr-un blocaj strict la sfârşitul lunii iunie.

Cazurile cumulate, care includ teste de anticorpi la pacienţii care s-au redresat deja, au crescut cu 6,671 până la 370,867, anunţă autorităţile din sănătate.
Datele UE arată că Spania a înregistrat cel mai mare număr de cazuri Covid-19 în Europa de Vest.

Fără petreceri la Mykonos, iar masca va fi obligatorie în spaţiile închise, dar şi deschise

Grecii au impus noi restricţii pe insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki din nordul ţării, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 din ultimele zile. Prin urmare, autorităţile au decis interzicerea totală a petrecerilor şi spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane. Totodată, masca va fi obligatorie în spaţiile închise, dar şi deschise.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu 21 august, timp de 10 zile, scrie The Guardian.
 

Conform numărătorii de la Universitatea John Hopkins, bilanţul total al cazurilor de coronavirus la nivel mondial tocmai a depăşit 22 de milioane. De asemenea, aproape 780.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.

SUA şi Brazilia sunt, în continuare, cele mai afectate ţări din lume. SUA are 5.45 milioane de cazuri şi 170.000 de decese

Acţiunile de pe bursă ajung la un nivel record

Indicele S&P, care măsoară perfomanţa la bursă a celor mai puternice 500 de companii din SUA, a atins un nou nivel record pe Wall Street, în ciuda situaţiei economice incerte.

Indicele a crescut cu 55% faţă de nivelul cel mai jos pe care l-a înregistrat, pe 23 martie, după ce guvernul şi banca centrală au injectat stimulente generoase în piaţă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că tinerii nu sunt invincibili

OMS atrage atennţia că tinerii trebuie să fie precauţi. Reprezentanţii organizaţiei au declarat că virusul se răspândeşte acum preponderent la persoanele cu vârsta între 20 şi 40 de ani, care ar putea să nu fie conştiente că sunt infectate şi care ar putea transmite virusul mai departe către categoriile vulnerabile.

"Vedem tineri care ajung la ATI. Vedem tineri care mor din cauza virusului", a spus epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove.

Africa de Sud testează un vaccin din SUA

Africa de Sud a anunţat că lansează testele clinice pentru un vaccin dezvoltat de SUA. 2.900 de voluntari vor primi antidotul în această săptămână pentru a vedea eficienţa şi siguranţa acestuia.

Este al doilea astfel de studiu din Africa de Sud, a doua cea mai afectată ţară de pe continent.

Vaccinul se numeşte NVX-CoV2373 şi este fabricat de compania americană Novavax.

Italia a raportat 403 cazuri noi de coronavirus şi cinci decese în ultimele 24 de ore

Italia a înregistrat 403 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi cinci decese, în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii, citat de agenţia de presă Adnkronos. Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, marţi după-amiază, că bilanţul epidemic a ajuns la 35.405 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum este de 254.636.

Mai mulţi fermieri români din Spania, infectaţi cu noul coronavirus. Anunţul făcut de MAE

MAE anunţă că 16 fermieri români care lucrează în localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Ei se află în autoizolare în locuinţe puse la dispoziţie de angajator.

Ministrul polonez al Sănătăţii a demisionat. Imaginea sa a fost deteriorată de scandaluri legate de achiziţionarea de ventilatoare şi măşti

"Aş dori să vă informez că astăzi demisionez ... Am decis că acesta este momentul potrivit", a spus el într-o conferinţă de presă, adăugând că iniţial plănuise să demisioneze la începutul acestui an, dar a gestiona criza în curs de dezvoltare. Anunţul a venit la o zi după ce ministrul adjunct al sănătăţii, Janusz Cieszynski, a anunţat că va părăsi ministerul.

Grecia spune că va primi trei milioane de doze de vaccin pentru Covid-19. Prima livrare va fi în decembrie

Ministrul Sănătăţii din Grecia a declarat marţi că ţara sa va primi un prim lot din vaccinul COVID-19 până in decembrie, datorită unui acord între UE şi industria farmaceutică. Vaccinul este dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania farmaceutică AstraZeneca. "Daca totul merge bine, Grecia îşi va primi cota planificată în şapte expedieri [...] Vom începe în decembrie cu 700.000 de doze", a declarat ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, pentru SKAI TV, citat de euronews.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici