Ministrul polonez al Sănătăţii a demisionat. Imaginea sa a fost deteriorată de scandaluri legate de achiziţionarea de ventilatoare şi măşti

  • Ministrul polonez al Sănătăţii, Lukasz Szumowski, a declarat marţi că demisionează din funcţie.
  • El s-a confruntat cu critici tot mai intense privind gestionarea crizei coronavirusului.
  • Abordarea lui Szumowski în primele etape ale pandemiei l-a făcut cel mai de încredere politician al Poloniei în aprilie, dar imaginea sa a fost deteriorată de scandaluri legate de achiziţionarea de ventilatoare şi măşti.
  • Szumowski a negat acuzaţiile.
213 afișări
Imaginea articolului Ministrul polonez al Sănătăţii a demisionat. Imaginea sa a fost deteriorată de scandaluri legate de achiziţionarea de ventilatoare şi măşti

Ministrul polonez al Sănătăţii a demisionat. Imaginea sa a fost deteriorată de scandaluri legate de achiziţionarea de ventilatoare şi măşti

"Aş dori să vă informez că astăzi demisionez ... Am decis că acesta este momentul potrivit", a spus el într-o conferinţă de presă, adăugând că iniţial plănuise să demisioneze la începutul acestui an, dar a gestiona criza în curs de dezvoltare.

Anunţul a venit la o zi după ce ministrul adjunct al sănătăţii, Janusz Cieszynski, a anunţat că va părăsi ministerul.

Atât Szumowski, cât şi Cieszynski s-au confruntat cu acuzaţii privind existenţa unor nereguli în cumpărarea măştilor şi achiziţionarea de ventilatoare care nu au ajuns.

Polonia a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a cazurilor de coronavirus determinate în parte de focare apărute în rândul minerilor.

Ţara cu o populaţie de 38 de milioane a raportat un total de 57.876 de cazuri de coronavirus şi 1.896 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici