Coronavirus în lume LIVE UPDATE 21 august: OMS e în discuţii cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V

  • OMS discută cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V, primul din lume care a primit o licenţă
  • Peste 22.5 milioane de oameni au fost infectaţi la nivel global
  • Italia a atins un nou record de infectări, cel mai mare număr începând cu 16 mai
1913 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 21 august: OMS e în discuţii cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V

Profimedia

OMS discută cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se află în discuţii cu Rusia pentru a afla mai multe informaţii despre vaccinul experiemental Sputnik-V. Ruşii plănuiesc să testeze 40.000 de persoane începând cu săptămâna viitoare.

În urmă cu doar o săptămână, Rusia a devenit prima ţară din lume care a primit licenţa pentru un virus contra coronavirusului, după cum a anunţat preşedintele Vladimir Putin.

Cu toate acestea, vaccinul ruşilor nu a trecut prin toate fazele de testare, iar specialiştii sunt sceptici cu privire la eficienţa şi siguranţa oferită de acesta.

Italia a atins un nou record de infectări, cel mai mare număr începând cu 16 mai

Italia, epicentrul pandemiei din Europa, pare că se confruntă cu un al doilea val. După ce numărul cazurilor a fost ţinut sub control, italienii au raportat cel mai mare număr de infectări începând cu 16 mai, atunci când ţara venea după luni de carantină drastică.

În ultimele 24 de ore, Italia a înregistrat 845 de cazuri, cu 203 mai multe decât în ziua precedentă.

Belgia va redeschide şcolile în condiţii speciale

Elevii belgieni se vor întoarce la şcoală în septembrie, iar cei mai mari dintre aceştia, cu vârsta de peste 12 ani, vor fi obligaţi să poartă mască de protecţie, a anunţat prim-ministrul Sophie Wilmes. De asemenea, măsura se aplică şi profesorilor.

Maroc s-ar putea întoarce la carantină totală

Maroc se confruntă cu o nouă izbucnire a cazurilor, cu peste 1000 de infectări confirmate zilnic. În aceste condiţii, autorităţile au anunţat că ar putea recurge din nou la măsuri stricte de carantină.

Situaţia în America Latină se agravează

Ţările din America de Sud nu reuşesc să stopeze răspândirea coronavirusului, iar bilanţul total pe continent a ajuns la 250.000 de decese. Doar Brazilia a raporatat peste 1.200 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Bilanţul global ajunge la 22 de milioane de cazuri

La nivel global, conform statisticii de la Universitatea Johns Hopkins, numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns la 22.5 milioane, cu peste 790.000 de decese.

Germania, cel mai mare număr de cazuri zilnice din aprilie

Germania a raportat 1.707 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic din luna aprilie. 
 
Şi Spania a raportat cel mai mare număr zilnic din aprilie, înregistrând 3.715 cazuri noi în ultimele 24 de ore, cu 127 de decese.
 
Hans Kluge, director regional pentru Europa al OMS, a declarat joi că „epicentrul” pandemiei se afla acum în America, dar regiunea europeană „a fost pe o traiectorie proprie, arătând o tendinţă diferită în comparaţie cu restul lumii."

Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 produs în România

a fost lansat primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 produs în România, de două companii partenere autohtone. Testul are avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru producţie şi comercializare. Această metodă poate detecta anticorpii daţi de SARS COV 2 în doar 5 minute.
 
Kitul de testare funcţionează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos. Citeşte mai departe

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici