Coronavirus în lume LIVE UPDATE 9 noiembrie: În UE s-au cheltuit miliarde de euro pe milioane de măşti defecte

  • Suntem în plină pandemie, în aşteptarea unui vaccin salvator, însă avem de lucrat şi la gestionarea banilor
  • În Uniunea Europeană s-au cheltuit sume importante de bani pe măşti de protecţie defecte
  • Mai multe ţări revin la măsura carantinării din cauza creşterii galopante a numărului de infectări noi cu SARS-CoV-2
309 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 9 noiembrie: În UE s-au cheltuit miliarde de euro pe milioane de măşti defecte

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 9 noiembrie: În UE s-au cheltuit miliarde de euro pe milioane de măşti defecte

Comisia Europeană a încheiat în aprilie un contract cu compania germană Asanus Medizintechnic în valoare de 29 milioane de euro pentru 10 milioane de măşti. Preţurile măştilor de protecţie achiziţionate de guverne şi instituţiile UE au variat între 20 de cenţi şi 37 de euro pe unitate. 
 
Potrivit experţilor, nu vom scăpa prea curând de noul coronavirus. În aceste condiţii, vom fi nevoiţi să ne protejăm de el şi pe parcursul anului viitor. 
 
„Singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor, spune directorul ştiinţific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma.
 
  • Grecia intră în carantină. Grecia a raportat mai puţine cazuri decât majoritatea în Europa, în principal datorită unei carantine timpuri la nivel naţional care a fost impusă în februarie. Restricţiile au fost ridicate treptat începând cu luna mai. 
 
  • Un vaccin COVID-19 susţinut de guvernul indian ar putea fi lansat încă din februarie, cu luni mai devreme decât era de aşteptat, deoarece studiile din ultima etapă încep luna aceasta şi până acum au arătat că este sigur şi eficient, a declarat un cercetător din guvern, relatează Reuters.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici