Coronavirus în România LIVE UPDATE 28 august: 1.318 de noi cazuri de infectare şi 48 de decese

  • Pe teritoriul României, au fost confirmate 84.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)
  • Până astăzi, 3507 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat
  • 497 de persoane sunt internate la ATI.
7825 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE 28 august: 1.318 de noi cazuri de infectare şi 48 de decese

Coronavirus în România LIVE UPDATE 28 august: 1.504 de noi cazuri în ultimele 24 de ore / Bilanţ actualizat

Bilanţ 28 august

Până astăzi, 28 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 84.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
37.056 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 10.344 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.  

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.318 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3.507 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.08.2020 (10:00) – 28.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (23 bărbaţi şi 25 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 13 decese la categoria de peste 80 de ani.

47 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.325. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.756.920 teste. Dintre acestea 26.059 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.319 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 11.740 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 441 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 28 august.
Pe teritoriul României, 8.797 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.713 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 30.877 depersoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 31 de persoane.

Studiu unic în România: Medicii de la Colentina explică sursa cheagurilor mortale provocate de COVID-19

Ideea le-a venit după ce au văzut la necropsie cheaguri în aproape toate organele celor care au murit de COVID-19. Echipa a aflat una dintre posibilele explicaţii pentru aceste cheaguri: nivelul scăzut de proteină S, care are funcţie anticoagulantă. Genetic, unii oameni au acest nivel scăzut.

Guvernul a decis: cei peste 5 ani sunt obligaţi să poarte masca pe toată durata evenimentelor politice realizate în campaniile electorale

Toate persoanele care au împlinit 5 ani trebuie să poarte, în mod obligatoriu, masca de protecţie.
Întrunirile politice se limitează la maxim 20 de persoane, dacă sunt în spaţii închise.
Potrivit documentului, respectarea aplicării măsurilor prevăzute la art. 1-3 se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne.

Ce se întâmplă, de fapt, în Centrul de Coordonare a Intervenţiilor pentru coronavirus

În medie, 100 de oameni sună zilnic în celula de criză a judeţului Timiş.
Tot aici ajung şi reclamaţiile privind persoanele care nu respectă carantina, nu poartă mască de protecţie sau nu respectă distanţa socială.
Se munceşte non-stop, în ture de 24 cu 24 de ore, astfel că inevitabil mai apar şi greşeli.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Olt s-a îmbolnăvit de COVID-19

Elena Ioniţă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt a fost diagnosticată cu COVID-19 în data de 19 august. Aceasta spune că se afla în concediu când s-a infectat cu SARS-CoV2. Elena Ioniţă a declarat, pentru Mediafax, că a luat boala de la soţul său, iar acesta din comunitate.

Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, activitatea instituţiei nu a fost afectată. Nici un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Olt nu a intrat în contact cu directorul depistat cu COVID-19.

Orban: Vom adopta decizia privind deschiderea restaurantelor în spaţii deschise de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se va adopta în CNSU decizia de redeschidere a restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor de la 1 septembrie, iar ulterior aceasta va fi transpusă în hotărâre de guvern.
Premierul a făcut apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări.

Coronavirus în România- IERI. Bilanţ complet aici.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici