Orban: Vom adopta decizia privind deschiderea restaurantelor în spaţii deschise de la 1 septembrie

  • Premierul Ludovic Orban a anunţat că se va adopta în CNSU decizia de redeschidere a restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor de la 1 septembrie, iar ulterior aceasta va fi transpusă în hotărâre de guvern
  • Premierul a făcut apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări
520 afișări
Imaginea articolului Orban: Vom adopta decizia privind deschiderea restaurantelor în spaţii deschise de la 1 septembrie

Orban: Vom adopta decizia privind deschiderea restaurantelor în spaţii deschise de la 1 septembrie

„După prezentarea actelor normative vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatre, concerte, cinematografe. dDe asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi ale pensiunilor”, a spus premierul.

Potrivit acestuia, hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se poată emite ordinele comune privind regulile în care se pot desfăşura activităţile culturale.

„Va trebui un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică de mâine (sâmbătă – n.r), ordin comun al Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătăţii, iar în privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, cu Ministerul Economiei şi cu preşedintele ANSVSA, Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil răspândirea virusului odată cu reluarea acestor activităţi”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a făcut apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile pentru asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici