Coronavirus în România LIVE UPDATE. 186 de noi cazuri de persoane infectate / 79 vindecate / 12 morţi

  • 12 morţí din cauza coronavirusului în România
  • 186 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate marţi în România
  • Până marţi, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate
29235 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE. 186 de noi cazuri de persoane infectate / 79 vindecate / 12 morţi

Coronavirus în România LIVE UPDATE. 186 de noi cazuri de persoane infectate / 79 vindecate / 12 morţi

Update 23.40  Bilanţul a ajuns la 12 morţi în România

Al 11-lea şi al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) sunt următoarele:

Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.
Menţionăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. şi a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.

UPDATE ora 21.30 Au fost înregistrate încă 3 decese din cauza COVID-19 pe teritoriul României

Încă trei persoane au murit din cauza coronavirusului, pe teritoriul României, au anunţat, marţi seara, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. Este vorba de trei persoane internate la Spitalul din Suceava, între ele şi un bărbat de 59 de ani.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 11 pe teritoriul României.

Între persoanele decedate este un bărbat de 59 de ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Acesta a murit în data de 22 martie.

Un alt deces s-a întregistrat în cazul unei femei de 80 ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată, care a murit în data de 23 martie.

Al treilea pacient cu noul coronavirus care a decedat are 71 ani şi era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Şi el a murit în 23 martie..

„Pacienţii au fost confirmaţi pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Toţi cei trei pacienţi aveau afecţiuni medicale cronice pre-existente ( boli cardiovasculare, diabet)”, au transmis reprezentanţii GCS.

Decesele au fost raportate la INSP marţi seară.

Ora 13.00 Au fost înregistrate 186 de cazuri de îmbolnăvire noi

Un număr de 186 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate, marţi, în România. Numărul infectaţilor ajunge, astfel, la 762, la nivel naţional, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„Până astăzi, 24 martie (marţi - n.red.), pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi). Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Iaşi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire”, conform sursei citate.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între patru ani şi 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 16 pacienţi, din care şase în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unităţi medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor, menţionează GCS.

Până luni, au fost raportate 160.233 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Ora 9.00. Încă un deces din cauza coronavirusului în România. Bilanţul ajunge la 8 persoane care au murit

Al optulea deces din cauza coronaviruslui s-a întregistrat marţi în România, fiind vorba de un bărbat de 70 de ani din Craiova. Citeşte continuarea

Ora 7:00 Şapte decese au fost confirmate luni pe teritoriul ţării 

Potrivit GCS, cele 143 de noi cazuri înregistrate de duminică până luni au fost confirmate la pacienţi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 76 de ani. Citeşte continuarea...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici