Coronavirus: Organizaţia Mondială a Sănătăţii aruncă în aer teoria pe care mizau multe dintre guvernele lumii

  • Imunizarea în masa este pusă la îndoială.
  • OMS: Nu există dovezi că persoanele care au avut coronavirus au devenit imune şi nu se pot îmbolnăvi din nou.
  • Oficiali sanitari italieni: Doar 10% dintre cei infectaţi au dezvoltat anticorpi.
  • Numărul oamenilor infectaţi la nivel mondial a depăşit 2.260.000, iar cel al morţilor se apropie de 155.000
20065 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Organizaţia Mondială a Sănătăţii aruncă în aer teoria pe care mizau multe dintre guvernele lumii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii aruncă în aer teoria pe care mizau multe din guvernele lumii ca să repornească economia

Dacă ai avut coronavirus, nu înseamnă că eşti imun şi că nu te poţi reinfecta. Este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Experţii instituţiei susţin că nu există dovezi suficiente care să susţină ipoteza potrivit căreia cei care au avut coronavirus, sunt apăraţi împotirva acestui virus în viitor.

“Sunt serioase probleme de etică legate de utilizarea unei asemena abordări şi trebuie să fim foarte atenţi. De asemena, trebuie să evaluam nivelul de imunitate pe care aceşti anticorpi o dau “ este ceea ce recomandă  doctorul Mike Ryan, directorul executive al programului de urgenţă al OMS. El îi sfătuieşte pe reprezantanţii guvernelor să investească cu precauţie în astfel de teste serologice şi atrage atenţia că acestea pot oferi rezultate fals negative.

“În acest moment, nu avem dovezi că folosirea testului serologic ne arată că o persoană are imunitate şi este protejată de infecţie. Aceste teste de anticorpi vor putea măsura nivelul de seroprevalenţă - acel nivel de anticorpi, dar asta nu înseamnă că o persoană cu anticorpi este imună.” este de părere şi epidemiologul american Maria van Kerkhove, de asemenea, specialist OMS. 

Avertismentele vin în contextul în care oficialii sanitari din Italia au anunţat că, din studiile efectate de ei până acum, doar 10% dintre cei care au fost infectaţi cu SARS Cov 2 au dezvoltat anticorpi.

Multe din guvernele lumii mizau pe faptul că toţi cei care au fost infectaţi au dezvoltat imunitate în faţa virusului şi se pot întoarce la muncă pentru a reporni economia.

Sursă foto: Profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici