CORONAVIRUS. Pfizer şi BioNTech ar urma să primească de la Guvernul SUA aproape două miliarde de dolari pentru sute de milioane de doze de vaccin

  • Americanii ar putea primi vaccinul gratuit în urma acordului cu guvernul
  • Guvernul SUA va primi 100 de milioane de doze de BNT162
  • Vaccinul BNT162 se află în stadiul de studii clinice
1815 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Pfizer şi BioNTech ar urma să primească de la Guvernul SUA aproape două miliarde de dolari pentru sute de milioane de doze de vaccin

Sursă foto: Profimedia

Companiile Pfizer Inc. şi BioNTech au declarat miercuri că au semnat un acord de 1,95 miliarde de dolari cu Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane din SUA şi cu Departamentul Apărării, pentru a asigura sute de milioane de doze ale unui vaccin contra coronavirusului pe care americanii îl vor primi gratuit.

Potrivit acordului, guvernul SUA va primi 100 de milioane de doze de BNT162, vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat în comun de companiile Pfizer şi BioNTech, şi pot achiziţiona până la 500 de milioane de doze suplimentare. Vaccinul urmează să fie făcut de Pfizer.

Programul BNT162 se bazează pe tehnologia mRNA, proprietate a BioNTech şi este susţinut de capacităţile de dezvoltare şi de fabricare la nivel global a vaccinurilor oferite de Pfizer. Vaccinul BNT162 se află în stadiul de studii clinice şi nu este aprobat în prezent pentru distribuţie nicăieri în lume.

Programul de dezvoltare a vaccinului Pfizer-BioNTech evaluează cel puţin patru vaccinuri experimentale. În cazul în care studiile vor avea succes, Pfizer şi BioNTech se aşteaptă să solicite o autorizaţie de utilizare de urgenţă sau o formă de aprobare normativă, începând din luna octombrie.

În prezent, companiile se aşteaptă să producă la nivel global până la 100 de milioane de doze în anul 2020 şi probabil mai mult de 1,3 miliarde de doze până la sfârşitul anului 2021, după selectarea finală a dozei în urma experimentării clinice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici