Coronavirus. Situaţie critică la Galaţi. La secţia ATI Covid au fost unite paturile ca să încapă mai mulţi pacienţi

  • La secţia ATI Covid din Galaţi au fost unite paturile ca să încapă mai mulţi pacienţi.
  • Iniţial, secţia avea nouă paturi, iar, ulterior, au mai fost aduse încă trei.
  • În această săptămâna, în judeţul Galaţi au fost raportate opt decese şi aproximativ 300 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2.
3824 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Situaţie critică la Galaţi.  La secţia ATI Covid au fost unite paturile ca să încapă mai mulţi pacienţi

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi dedicată bolnavilor de Covid 19 este arhiplină, iar cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile, astfel încât să încapă mai mulţi pacienţi. Medicii nu ştiu, însă, ce se va întâmpla dacă numărul pacienţilor va continua să crească. 

Iniţial, secţia avea nouă paturi, iar, ulterior, au mai fost aduse încă trei.

În prezent, în secţie sunt 14 pacienţi, iar altul este aşteptat să vină, astfel încât cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor va continua să crească.

Vedem cum facem cu pacienţii, sunt 14 acum la secţia Covid, mai vine un pacient care a fost operat, vor fi 15. Nu avem ce face, unim paturile, bine că nu sunt toţi intubaţi. Doar opt sunt intubaţi. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar fizic nu putem să avem mai mult de 18 pacienţi. Mai mulţi, înseamnă că o să intrăm peste secţia non Covid, dar nu-i bine. Acum în spital sunt 520 de pacienţi, iar la secţia ATI sunt 36 de pacienţi. Acolo avem 45 de locuri”, a precizat directorul Dobrea.

În această săptămâna, în judeţul Galaţi au fost raportate opt decese şi aproximativ 300 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
galati,
secţie,
ati,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici