Coronavirus: Slovacia a început testarea masivă a populaţiei. Peste 1 milion de persoane au fost testate într-o zi

  • Peste un milion de slovaci au făcut sâmbătă un test rapid pentru coronavirus.
  • Ţara a lansat o imensă operaţiune logistică pentru a testa cea mai mare parte a populaţiei sale în weekend pentru a oprii creşterea cazurilor de coronavirus.
  • Planul ambiţios de a testa majoritatea cetăţenilor cu vârsta de peste 10 ani din rândul celor 5,5 milioane de persoane din Slovacia este primul de acest gen dintr-o ţară cu astfel de dimensiuni.
1158 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Slovacia a început testarea masivă a populaţiei. Peste 1 milion de persoane au fost testate într-o zi

Coronavirus: Slovacia a început testarea masivă a populaţiei. Peste 1 milion de persoane au fost testaţi într-o zi

Peste 40.000 de medici şi echipe de sprijin formate din soldaţi, poliţie, muncitori administrativi şi voluntari au amenajat şi efectuat teste în 5.000 de locaţii.

Până la ora prânzului, 828.518 persoane au fost testate şi 7.947 au fost pozitive, a declarat ministrul apărării Jaroslav Nad într-o conferinţă de presă, relatează Reuters.

„Am ajuns în mod clar la peste 1 milion de teste - interesul oamenilor continuă”, a spus Nad, adăugând că peste 3 milioane de persoane pot fi testate în cursul weekendului.

Premierul Igor Matovic a spus că speră că planul va identifica şi pune în carantină majoritatea persoanele infectate pentru a evita carantinarea strictă a tuturor.

Testarea a fost gratuită şi voluntară, dar guvernul va impune măsuri de carantină persoanelor care nu participă, inclusiv interzicerea de a merge la muncă.

Presa slovacă a raportat cozi de până la patru ore, dar timpul de aşteptare a devenit mai scurt după-amiaza.

Testul antigen dă rezultate în doar 15-30 de minute, dar este mai puţin precis decât metoda moleculară PCR.

Oponenţii schemei au indicat un studiu ceh care a constatat că testele rapide antigen au identificat doar aproximativ 70% din infecţiile detectate prin testele PCR, dar guvernul a insistat că chiar şi la acest nivel de acurateţe exerciţiul merită.

O nouă rundă de testare este planificată peste o săptămână.

Slovacia a raportat sâmbătă 2.573 de cazuri COVID-19 prin teste PCR, aducând totalul la 57.664, cu 219 decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici