Coronavirus: Ţara din Europa care anunţă că îşi va testa toată populaţia

  • Va fi lansată o campanie de test pentru toţi slovacii cu vârsta peste 10 ani, deoarece cazurile de contaminare sunt în creştere, a anunţat sâmbătă premierul Igor Matovic.
  • Testele vor fi gratuite, a declarat premierul, fără a preciza dacă vor fi obligatorii.
  • „Dacă reuşim să desfăşurăm (această campanie de testare), putem servi drept exemplu pentru întreaga lume”, a spus el.
4658 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Ţara din Europa care anunţă că îşi va testa toată populaţia

Coronavirus: Ţara din Europa care anunţă că îşi va testa toată populaţia

Slovacia îşi propune să testeze toată polulaţia ţării.

O primă fază este planificată pentru weekendul viitor în anumite regiuni ale ţării care are 5,4 milioane de locuitori, campania de testare urmând să se desfăşoare în principal la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie. Guvernul a declarat o stare de urgenţă sanitară la începutul lunii octombrie, în faţa creşterii deceselor şi a numărului de cazuri de infectare, relatează 7sur7.be

Noi restricţii

În această săptămână, au intrat în vigoare noi restricţii: şcolilegimaziale şi liceele au trecut la educaţia la distanţă, adunările au fost limitate la şase persoane, inclusiv serviciile religioase, ​​sălile de sport şi piscinele au fost  închise, şi restaurante pot să servească clienţii numai afara.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a raportat aproape 2.000 de cazuri noi de infectare, aducând totalul la 28.000 de cazuri. Numărul total de morţi este de 82, cu unsprezece noi decese.

Proteste

Sâmbătă, aproximativ 500 de persoane, dintre care multi nu purtau măşti, s-au adunat în afara sediului guvernamental pentru a protesta împotriva restricţiilor. Câţiva protestatari au aruncat cu pietre şi sticle asupra poliţiei, care i-a întampinat cu un tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici