Covax dezvăluie lista ţărilor care vor primi cele mai multe doze de vaccin anti-Covid: ”Totalul acoperă, în medie, 3,3% din populaţia celor 145 de participanţi”

  • Mecanismul Covax, destinat furnizării de vaccinuri împotriva Covid-19, a publicat lista primelor state beneficiare şi cantitatea de seruri pe care le vor obţine în prima jumătate a anului 2021.
  • Ţările care vor primi cele mai multe doze în acest semestru sunt: ​​India, Nigeria, Pakistan, Indonezia, Brazilia şi Bangladesh.
  • În total, dozele vor acoperi 3,3% din populaţia acestor 145 de ţări.
4299 afișări
Imaginea articolului Covax dezvăluie lista ţărilor care vor primi cele mai multe doze de vaccin anti-Covid:  ”Totalul acoperă, în medie, 3,3% din populaţia celor 145 de participanţi”

Foto: Profimedia

Mecanismul Covax, destinat furnizării de vaccinuri împotriva Covid-19, în special ţărilor defavorizate, a publicat miercuri, 3 februarie, lista primelor state beneficiare şi cantitatea de seruri pe care le vor obţine în prima jumătate a anului 2021, relatează Le Figaro.
 
Vaccinul va fi distribuit „proporţional cu dimensiunea populaţiei” din cele 145 de ţări de pe listă, a declarat Ann Lindstrand, specialistul în imunizare al OMS. Conform listei, ţările care vor primi cele mai multe doze în acest semestru sunt: ​​India, Nigeria, Pakistan, Indonezia, Brazilia şi Bangladesh. În total, dozele - aproximativ 337,2 milioane de unităţi - vor acoperi 3,3% din populaţia acestor 145 de ţări. Este vorba de vaccinarea celor mai vulnerabili şi, în special, a personalului medical.
 
Condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Alianţa pentru vaccinuri (Gavi), Covax îşi propune să ofere doze pentru 20% din populaţia naţiunilor participante până la sfârşitul anului 2021. Acesta include un mecanism de finanţare pentru ţările defavorizate. Potrivit documentului publicat miercuri, Covax se aşteaptă în prezent ca 1,2 milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech să fie disponibile în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva acordurilor suplimentare. Aceste doze vor fi completate „de volume mai mari” de vaccin dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea din Oxford.
 
„Dozele suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech vor fi disponibile pe parcursul celui de-al doilea trimestru şi ulterior, în conformitate cu acordul de cumpărare în avans semnat între Gavi şi Pfizer-BioNTech pentru maximum 40 de milioane de doze”, se menţionează în document. „Dozele totale acoperă în medie 3,3% din populaţia celor 145 de participanţi, în conformitate cu obiectivul de acoperire de 3% în primele şase luni ale anului 2021, „care este suficient pentru a proteja cele mai vulnerabile grupuri, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătăţii,” a adăugat el. 
 
Cu toate acestea, această prognoză depinde de mai multe elemente, cum ar fi starea de pregătire a ţărilor.
 
În plus, pentru a distribui dozele, OMS trebuie să certifice vaccinurile. Pentru moment, organizaţia a aprobat doar serul produs de BioNTech / Pfizer, deja autorizat de autorităţile naţionale din mai multe ţări. Cu toate acestea, nu a dat încă undă verde celui de la AstraZeneca. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici