COVID-19, 28 octombrie: Ziua recordurilor în Europa. Lista ţărilor ce au atins noi cifre record de cazuri şi decese

  • Situaţia epidemiologică din Europa este catalogată de lideri şi experţi ca fiind una "extrem de dificilă".
  • În ultimele săptămâni în aria de acoperire a OMS Europa s-au înregistrat cifre record de cazuri în 24 de ore.
  • Numărul deceselor zilnice cauzate de COVID-19 în Europa a crescut cu 40% faţă de săptămâna trecută, confirm unui raport al OMS.
8826 afișări
Imaginea articolului COVID-19, 28 octombrie: Ziua recordurilor în Europa. Lista ţărilor ce au atins noi cifre record de cazuri şi decese

COVID-19, 28 octombrie: Ziua recordurilor în Europa. Lista ţărilor ce au atins noi cifre record ale deceselor şi ale numărului de cazuri

Astăzi 28 octombrie, miercuri o zi în care se înregistrează în multe ţări vârful săptămânal de teste, s-au înregistrat o serie de recorduri în privinţa numărului de cazuri raportate şi al deceselor>

  • 5.343 de infecţii în România, un nou record şi 107 decese, un nou record
  • 18.820 de infecţii în Polonia, un nou record şi 236 de decese.
  • 15.663 infecţii în Republica Cehă, un nou record.
  • 14.964 de infecţii în Germania, un nou record şi 85 de decese. 
  • 3394 de infecţii în Austria, un nou record şi 22 de decese.
  • 8.616 de infecţii în Elveţia, un nou record.
  • 2.605 de infecţii în Slovenia, un nou record.
  • 24.991 de infecţii în Italia, un nou record.
  • 1.980 infecţii în Suedia, un nou record.
  • 3.960 de infecţii în Portugalia, un nou record.
  • 776 de infecţii în Lituania, un nou record.
  • 1328 de infecţii în Serbia, un nou record.
  • 1.547 de infecţii în Grecia, un nou record şi 10 noi decese, un record.
  • 346 de decese în Rusia, un nou record şi 16.202 de cazuri noi.
  • 165 de decese în Ucraina, un nou record şi 7.474 de cazuri noi.

Lista este în curs de actualizare

CORONAVIRUS: Ziua în care Europa s-ar putea reînchide. Franţa şi Germania urmează să anunţe noi măsuri de carantină

Emmanuel Macron va avea o conferinţă de presă miercuri seară în care este de aşteptat să anunţe noi restricţii pentru combatere răspândirii coronavirusului. Măsurile ar putea merge până la o carantină la nivel naţional, dar nu la fel de strictă ca cea din primăvară, cofrom presei franceze.

În Germania, guvernul Angelei Merkel va ţine o întâlnire de urgenţă cu liderii regionali. Rapoartele media au sugerat că cancelarul are în vedere o „ carantină uşoră”: închiderea barurilor şi restaurantelor, interzicerea adunărilor publice, dar menţinerea şcolilor deschise.

România. Bilanţ coronavirus 28 octombrie

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. VEZI Situaţia pe judeţe. Capitala rămâne cap de afiş la numărul de infectări. LISTA completă

Italia

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 24.991 de infectări noi, faţă de 21.994 câte au fost marţi, confrom ANSA.

Au murit 205 pacienţi, faţă de 221 marţi, iar în terapie intensivă au mai ajuns 125 de bolnavi, în ultimele 24 de ore. În total la ATI sunt 1.536 de bolnavi.

În acest moment sunt înregistrate 276.457 persoane cu coronavirus, din care 259.940 sunt izolate acasă.

Italia a înregistrat un record şi la testele făcute în ultimele 24 de ore în Italia. Conform datelor Ministerului Sănătăţii, s-au făcut 198.952 de teste, cu 24.000 mai multe decât marţi.

Rata de infectare faţă de vindecare a crescut mult în ultimele zile: în 20 octombrie erau 142.739 persoane infectate faţă de 255.005 vindecate. În 25 august, de exemplu, infectaţii erau 19.714 în comparaţie cu 206.015 vindecaţi.

Lombardia a înregistrat, de asemenea, un record: sunt 7.558 cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră avută vreodată de regiune. Urmează Piemonte cu peste 2.800 de cazuri, Campania cu 2.427 şi Veneto cu 2.123 noi cazuri. Regiunea cu cea mai mică creştere este Molise, cu 19 cazuri.

Germania

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu un record de 14.964, potrivit datelor Institutului Robert Koch. Guvernul Angelei Merkel va ţine o întâlnire de urgenţă cu liderii regionali. Rapoartele media au sugerat că cancelarul are în vedere o "carantină uşoră”: închiderea barurilor şi restaurantelor, interzicerea adunărilor publice, dar menţinerea şcolilor deschise.

Dacă noile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case. Încă nu au fost stabilite pedepsele ce vor fi aplicate în caz contrar.

Deşi autorităţile au încercat să evite un blocaj care să lovească puternic economia ţării, evoluţia epidemică recentă ridică un semnal de alarmă. Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate al Germaniei ar putea atinge curând un punct-limită, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că Germania va ajunge probabil la 20.000 de noi infecţii pe zi până la sfârşitul săptămânii.

Suedia

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.980 cazuri noi de coronavirus în Suedia, un număr record după cel înregistrat marţi, conform Agenţiei Suedeze de Sănătate.

Au fost şi nouă decese, potrivit agenţiei ANSA.

Suedia, singura ţară care nu a implementat blocaje împotriva pandemiei are o rată de deces pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât cea a unor ţări europene, precum Spania şi Anglia.

Guvernul suedez a anunţat recent, potrivit „The Local”, că vârstnicilor nu li se mai recomandă autoizolarea. Guvernul a motivat acest lucru cu de rata mai scăzută a infectărilor şi cu impactul izolării asupra sănătăţii mentale

Austria

3.394 de cazuri noi au fost raportate în Austria. Potrivit Ministerului de Interne este un nou record zilnic. De asemenea, au fost raportate 22 de noi decese.

Elveţia

În Elveţia, guvernul a raportat 8.616 noi infecţii şi 24 de decese. Cazurile au crescut brusc în ţară de la începutul lunii octombrie.

Noile cazuri au adus totalul confirmat în Elveţia şi Liechtenstein la 135.658 de cazuri şi 1.954 de decese. Guvernul se întruneşte astăzi pentru a lua în considerare noi restricţii pentru a încetini răspândirea virusului, relatează The Guardian.

Slovenia

Slovenia a înregistrat, de asemenea, o creştere record a cazurilor: 2.605 cazuri noi.

Cea mai mare cifră zilnică precedentă a Sloveniei a fost 1.967 anunţată săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici