COVID-19: China se confruntă cu cel mai grav val de noi infecţii din martie 2020

  • China a raportat o creştere a noilor cazuri de COVID-19 cauzată de un focar în provincia nord-estică Jilin, au arătat luni datele oficiale.
  • Numărul total al cazurilor confirmate în China continentală a crescut la 124 pe 24 ianuarie de la 80 cu o zi mai devreme, a declarat Comisia Naţională de Sănătate într-un comunicat, pe fondul celui mai grav val de noi infecţii pe care China le-a înregistrat din martie 2020.
2282 afișări
Imaginea articolului COVID-19: China se confruntă cu cel mai grav val de noi infecţii din martie 2020

COVID-19: China se confruntă cu cel mai grav val de noi infecţii din martie 2020

Dintre cele 117 noi infecţii locale, Jilin a înregistrat 67 de cazuri - toţi, în afară de trei, erau anterior pacienţi asimptomatici care au fost reclasificaţi ca cazuri confirmate după apariţia simptomelor. Heilongjiang a raportat 35 de cazuri noi, în timp ce Hebei a raportat 11 cazuri noi, relatează Reuters.

Deşi noile infecţii rămân la o fracţiune din cele raportate de alte ţări, cea mai populată ţară din lume este hotărâtă să menţină răspândirea sub control înainte de vacanţa de Anul Nou Lunar de luna viitoare, atunci când milioane de persoane călătoresc în provinciile lor de origine.

Autorităţile locale au implementat o combinaţie de măsuri, inclusiv carantină la domiciliu a milioane de oameni, restricţii de călătorie şi testare masivă.

Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a scăzut la 45 faţă de 92 de cazuri cu o zi mai devreme.

Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în China continentală este de 89.115, în timp ce numărul morţilor rămâne neschimbat, la 4.635.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici