COVID-19. Pacienţii cu boli rare dezvoltă greu anticorpi după vaccinare. Care este explicaţia şi ce recomandă medicul

  • Pacienţii cu boli rare sunt expuşi COVID-ului şi după vaccinare
  • Bolnavii cronic dezvoltă mai greu anticorpi
  • Imunizarea rămâne singura soluţie pentru a nu suferi forme severe
1009 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Pacienţii cu boli rare dezvoltă greu anticorpi după vaccinare. Care este explicaţia şi ce recomandă medicul

COVID-19. Pacienţii cu boli rare dezvoltă greu anticorpi după vaccinare

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din SUA, spun că pacienţii cu boli rare, cum ar fi lupus, dezvoltă foarte greu anticorpi împotriva COVID-19, chiar şi după vaccinare. Explicaţia e una simplă: terapia cu cortizon limitează efectul opitim al vaccinului.
 
 
Medicul reumatolog Ruxandra Ionescu întrerupe o parte din tratamentul pacienţilor săi pe perioada vaccinării. 
 
„Am vazut că mulţi dintre pacienţii cu lupus sau cu alte boli autoimune dezvoltă o producţie mai mică de anticorpi după vaccin. Sunt ghiduri care spun exact ce medicament trebuie întrerupt şi pe ce durată”, explică medicul.
 
Ruxandra Ionescu le recomandă pacienţilor cu boli autoimune să continue să poarte mască, să evite zonele aglomerate chiar şi după vaccinare, iar membrii familiei ar trebui să fie imunizaţi.
 
„Cu familia vine în permanenţă în contact şi atunci e bine să fie vaccinată şi aceasta. Dacă aceştia vor face boala, chiar dacă anticorpii sunt scăzuţi boala nu o să fie severă pentru că există şi celulele cu memorie”, adaugă Ruxandra Ionescu.
 
La nivel global vorbim de 300 de milioane de pacienţi cu boli rare, iar în România se estimează că trăiesc aproape un milion de persoane cu astfel de afecţiuni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici