COVID-19: Petreceri „blindate” de Crăciun şi Revelion în Italia. Circulaţia interzisă între orele 22.00 şi 7.00, la cumpăna dintre ani

  • Preşedintele italian Sergio Mattarella a semnat decretul-lege privind călătoriile, care confirmă înăsprirea regulilor de sărbători.
  • Crăciunul şi Anul Nou sunt „blindate” în interiorul localităţilor, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate trece nici dintr-o regiune în alta.
1552 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Petreceri „blindate” de Crăciun şi Revelion în Italia. Circulaţia interzisă între orele 22.00 şi 7.00, la cumpăna dintre ani

COVID-19: Petreceri „blindate” de Crăciun şi Revelion în Italia. Circulaţia interzisă între orele 22.00 şi 7.00 la cumpăna dintre ani

De Crăciun şi Revelion, italienii trebuie să rămână în localităţile în care trăiesc, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate circula între regiuni, scrie ANSA.

De asemenea, următorul decret ar urma să confirme şcoala online până pe 7 ianuarie. Începând cu această dată, 50% dintre elevii de liceu vor reveni la clasă.

Interzicerea circulaţiei pe timp de noapte rămâne în vigoare, iar de Revelion de prelungeşte până la 7 dimineaţa, în loc de 5. Între orele 22.00 şi 7.00 sunt permise doar călătoriile motivate de necesităţi precum munca sau sănătatea.

Astfel, regulile nu sunt relaxate între Crăciun şi Bobotează, dimpotrivă, rămân „rigide”, indiferent de „culoarea” regiunilor.

Regiunile au rămas să discute despre „situaţiile de necesitate” care vor permite călătoriile.

În următoarele câteva ore, autorităţile regionale trebuie să îşi exprime opinia cu privire la măsurile Guvernului. Miercuri seara, preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, apoi preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, au criticat „închiderea” municipalităţilor: „Dacă mama ta locuieşte singură în Laigueglia, dar tu locuieşti în Alassio, poţi uita prânzul de Crăciun cu ea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici