Covid-19: Ţara unde cei care nu poartă măşti în public vor mătura trotuarul

  • În mai multe ţări se pregătesc măsuri împotriva cetăţenilor care nu poartă măşti
  • Cei care ies pe stradă fără mască vor trebui să facă servicii comunitare în Madagascar
  • De exemplu, aceştia pot fi pedepsiţi şi obligaţi să măture străzile.
914 afișări
Imaginea articolului Covid-19: Ţara unde cei care nu poartă măşti în public vor mătura trotuarul

Sursă foto: Profimedia l

În Madagascar, autorităţile nu glumesc cu protecţia, relatează Le Figaro. Poliţia şi jandarmii au început de luni să pedepsească malgaşii care nu poartă măşti pe străzile celor trei oraşe majore ale ţării, aşa cum a ordonat guvernul după încheierea izolării.

Preşedintele Andry Rajoelina a ridicat izolarea impusă rezidenţilor capitalei Antananarivo, Fianarantsoa (centru) şi Toamasina (est) pentru a încetini pandemia Covid-19 şi a autorizat reluarea treptată a activităţilor economice şi deplasărilor. Cu toate aceste începând de luni el a adăugat ca măsură purtarea obligatorie a unei măşti în locuri publice, sub sancţiunea de prestare de serviciu comunitar. Iar printre sancţiunile posibile, curăţarea străzilor.

"70% dintre oamenii de pe stradă au respectat regula pentru că se tem să nu fie nevoiţi să măture trotuarele", a salutat la televiziunea naţională şeful operaţiunilor de combatere a Covid-19, generalul Elak Olivier Andriakaja.

Potrivit numărului 2 al jandarmeriei, generalul Christian Rakotobe, aproximativ 500 de persoane au fost pedepsite în Antananarivo şi Fianarantsoa.

Imaginile „condamnaţilor” să măture străzile, inclusiv străini, au fost deliciul reţelelor de socializare locale. Până în prezent, Madagascar a înregistrat 128 de cazuri de contaminare cu Covid-19, zero morti şi 75 de vindecări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici