Cresc tensiunile dintre Uniunea Europeană şi firmele producătoare de vaccin. Charles Michel: A trebuit să batem cu pumnul în masă ca să fie respectate contractele pentru vaccin

  • Producătorii de vaccin sunt avertizaţi să respecte contractele.
  • Charles Michel cere transparenţă de la producătorii de vaccin.
  • Charles Michel vrea desecretizarea contractelor pentru achiziţia de vaccin.
  • A şasea doză din flaconul de Pfizer, o problemă în UE.
1902 afișări
Imaginea articolului Cresc tensiunile dintre Uniunea Europeană şi firmele producătoare de vaccin. Charles Michel: A trebuit să batem cu pumnul în masă ca să fie respectate contractele pentru vaccin

Cresc tensiunile dintre Uniunea Europeană şi firmele producătoare de vaccin. Charles Michel: A trebuit să batem cu pumnul în masă ca să fie respectate contractele pentru vaccin

Creşte tensiunea între Uniunea Europeană şi firmele producătoare de vaccin. Preşedintele Consiliului European, belgianul Charles Michel, spune că nu va înceta să pună presiune pentru respectarea contractelor. 

„O să facem în aşa fel încât contractele semnate de companiile farmaceutice. Şi aşteptăm transparenţă”, a declarat Charles Michel, Preşedintele Consiliului European.

Pfizer a redus săptămâna trecută numărul de doze livrate către ţările Uniunii Europene, dar a promis că va recupera în săptămânile viitoare. Noi am primit doar aproape 90 de mii de doze, iar mâine vor primi puţin peste 90 de mii. Marţi va veni o completare şi o să vedem dacă recuperăm cantitatea de săptămâna trecută. Pfizer a anunţat că va suplimenta cantităţile livrate începând cu jumătatea lui februarie. 

„Trebuie să ne suflecăm mânecile, să ne batem ca să avem clarificări asupra motivelor pentru care au fost anunţate întârzieri. Dar când întârzierile au fost anunţate de Pfizer, acum câteva săptămâni, am reacţionat ferm, am bătut cu pumnul în masă şi, în final, reducerile anunţate de câteva săptămâni, nu au mai fost întârzieri, ci încetiniri ale ritmului de livrare”, a spus acesta.

Charles Michel spune şi că Agenţia Europeană a Medicamentului ar trebui să clarifice chestiunea celei de-a şase doze de vaccin extrase, pentru că acest lucru nu este posibil întotdeauna. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici