Criza sanitară ia proporţii dramatice în Indonezia, care a depăşit marţi un milion de cazuri COVID-19. Pacienţii, întorşi din drum în faţa spitalului

  • Criza medicală ia proporţii îngrijorătoare în Indonezia.
  • Medicii avertizează că spitalele sunt în prag de colaps.
  • Zi de zi, pacienţi aflaţi în stare gravă sunt refuzaţi din cauza lipsei de paturi libere.
  • Indonezia a confirmat până acum peste un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
1474 afișări
Imaginea articolului Criza sanitară ia proporţii dramatice în Indonezia, care a depăşit marţi un milion de cazuri COVID-19. Pacienţii, întorşi din drum în faţa spitalului

FOTO: Profimedia

Lipsa locurilor libere la Terapie Intensivă şi criza de personal medical din Indonezia i-a determinat pe medici să ia măsuri disperate, scrie Al Jazeera.

Dr. Erlina Burhan din Jakarta, Indonezia oferă asistenţă medicală de mai bine de 30 de ani dar acum, pentru prima dată în carieră, a fost nevoită să refuze pacienţi. În ultimele şase luni, unitatea de Terapie Intensivă de la spitalul unde lucrează funcţionează la o capacitate de peste 90%, atingând chiar şi 100% pe măsură ce cazurile de COVID-19 cresc din ce în ce mai mult.
 
„Refuzăm pacienţi în fiecare zi pentru că nu putem face nimic dacă spitalul este plin”, spune Burhan, şeful echipei COVID-19 de la Spitalul Naţional Persahabatan. „Chiar dacă pacienţii se află într-o stare foarte proastă şi au nevoie de terapie intensivă, dacă nu avem spaţiu nu putem decât să le spunem că ne pare rău”, adaugă ea.
 
la nivel naţional, Indonezia a confirmat până acum peste un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totuşi, experţii precizează că datele reale sunt mult mai grave, în special în zona insulelor Java şi Bali.
 
„Există regiuni şi oraşe cu o rată de ocupare a paturilor de 90% şi oraşe une rata atinge 100%. Consecinţa supra-aglomerării spitalelor este că pacienţii nu vor primi un tratament adecvat", declară Hery Trianto, membru al grupului de lucru COVID-19 din Indonezia.
 
Dr. Atok Irawan, de la Spitalul Public Sidoarjo din Java de Est, susţine că unitatea medicală va trata pacienţii bolnavi de COVID-19 în secţiile generale, întrucât zona destinată persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este deja plină. „Noaptea trecută am fost într-adevăr copleşiţi...Aproape toate spitalele COVID-19 sunt pline. (...) Avem mulţi pacienţi non-COVID care au nevoie de ajutor”, spune el.
 
În Indonezia, numărul deceselor asociate COVID-19 a trecut de 28.000, iar din cei infectaţi peste 800.000 şi-au revenit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici