Cum se pot înscrie românii pe platforma de vaccinare. Etapele complete

14718 afișări
Imaginea articolului Cum se pot înscrie românii pe platforma de vaccinare. Etapele complete

Cum se pot înscrie românii pe platforma de vaccinare. Etapele complete

Autorităţile anunţă mai multe posibilităţi de înscriere pe platforma de vaccinare, printre care direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcţiilor de sănătate publică sau prin medicii de familie. 

Conform Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape.

Au fost identificate mai multe posibilităţi de înscriere, pe fiecare etapă în parte.

Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcţiilor de sănătate publică (DSP), operaţionalizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale.

Fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalităţile corespunzătoare categoriei din care face parte, respectiv:

• pentru etapa 1 - Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat - înscrierile se pot realiza astfel: prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social
– sistem public şi privat, prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu deţin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

• pentru etapa 2 - Populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale - înscrierile se pot realiza astfel: Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale, individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare), prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medicosociale şi rezidenţiale, prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani, prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi
pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă sau prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice,
indiferent de vârstă.

• pentru etapa 3 - Populaţia generală - înscrierile se pot realiza prin intermediul angajatorului, individual, direct pe platforma informatică, prin apelarea call centerelor, prin intermediul medicului de familie sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Paşii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentaţi în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici