Cum vor fi sărbătorite Crăciunul şi Revelionul. Anunţul lui Raed Arafat: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile DOCUMENT

  • Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, a anunţat joi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, după şedinţa CNSU.
  • Măsurile de distanţare socială vor trebui respectate inclusiv de revelion, a spus secretarul de stat, care a spus că şi colindatul este de evitat, în condiţiile în care mersul din casă în casă creşte riscul de răspândire a coronavirusului.
10616 afișări
Imaginea articolului Cum vor fi sărbătorite Crăciunul şi Revelionul. Anunţul lui Raed Arafat: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile DOCUMENT

Cum va fi sărbătorit Crăciunul şi Revelionul. Anunţul lui Raed Arafat: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile.

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat. În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. „Dacă cabina are capacitatea de transport de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a precizat Arafat.

Instalaţiile de telescaun şi pârtiile de schi vor funcţiona cu respectarea măsurilor de protecţie în vigoare.

„De sărbători, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi cât de mult posibil să limitaţi numărul celor cu care va întâlniţi”, a spus Arafat.

Întrebat dacă românii vor putea ieşi măcar în faţa casei sau a blocului în noaptea de revelion, secretarul de stat a răspuns: „Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu."

Întrebat de colindat Arafat a răspuns: Sfatul este evitaţi acest lucru, chiar dacă e o tradiţie, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecţie creşte mult”.

În Capitală, unde rirmul îmbolnăvirilor se menţine ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcţia de sănătate publică şi autorităţile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

Hotarare CNSU Nr. 58 Din 10.12.2020 Si Anexe by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici