Cum vor arăta cifrele COVID-19 la finalul lunii iulie. Rafila: „O dată bună pentru vacanţe, dar nu pentru ţinta de 10 milioane de vaccinaţi”

Ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate în România la finele lunii iulie s-ar putea îndepărta în condiţiile în care în următoarea perioadă s-ar putea înregistra o inversare a tendinţei şi o scădere a numărului de solicitanţi, a declarat duminică medicul Alexandru Rafila la Digi24.

1454 afișări
Imaginea articolului Cum vor arăta cifrele COVID-19 la finalul lunii iulie. Rafila: „O dată bună pentru vacanţe, dar nu pentru ţinta de 10 milioane de vaccinaţi”

Rafila spune că în această situaţie ar putea dispărea listele de aşteptare şi vaccinarea s-ar putea face la liber.

„31 iulie este o dată bună pentru vacanţe, dar nu pentru ţinta de 10 milioane de vaccinaţi”, a spus Rafila.

Medicul şi deputatul PSD spune că este nevoie de o campanie de informare targetată privind nevoia de vaccinare, care să atingă toate zonele sociale.

Rafila a vorbit şi de a doua situaţie care afectează procesul vaccinării, cea a produsului AstraZeneca. „Lumea trebuie să înţeleagă că vaccinarea este o şansă”, a spus medicul, care a oferit exemplul unei reacţii adverse la aspirină, hemoragia digestivă, care are o frecvenţă mai mare decît reacţiile la vaccinul AstraZeneca.

„Este nevoie de o strategie de comunicare comună la nivelul UE pentru abordarea situaţiei cu AstraZeneca. Creşte neîncrederea populaţiei şi nu ne dăm seama în ce situaţie favorabilă suntem, în condiţiile în care în mai puţin de un an marii producători au venit cu patru vaccinuri”, a spus Rafila.

Rafila spune că în România nu au apărut cazuri de tromboze după 400.000 de doze AstraZeneca administrate.

Ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate a fost avansată de premierul Florin Cîţu şi ar permite o redeschidere în totalitate a economiei. Premierul a spus că în aprilie sunt aşteptate 8,3 milioane de doze de vaccin, iar la finele lunii mai un scenariu pesimist indică vaccinarea a 5 milioane de persoane, iar unul optimist vaccinarea a 6,5 milioane de persoane. 5 milioane de persoane reprezintă 35% dintre adulţi, procent care face posibilă o revenire a economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici