De ce ”a minţit intenţionat” guvernul francez că măştile de protecţie nu ajută la nimic. ”Am fost luaţi de proşti!”

De la inceputul epidemiei de coronavirus guvernul francez a fost criticat zilnic pentru lipsa de măşti. O penurie pe care statul francez a încercat mai întâi să o ascundă, explicând că purtarea acestui echipament nu e necesară pentru întreaga populaţie, ci doar pentru pacienţii bolnavi de Covid-19.

7495 afișări
Imaginea articolului De ce ”a minţit intenţionat” guvernul francez că măştile de protecţie nu ajută la nimic. ”Am fost luaţi de proşti!”

De ce a minţit intenţionat guvernul francez că măştile de protecţie nu ajută la nimic. ”Am fost luaţi de proşti!”

La postul de radio Europe1, medicul şi jurnalista Marine Carrère d’Encausse a justificat această „minciună”, explicând că a fost pentru „o cauză bună”, relatează valeursactuelles.com.

O minciună astfel încât „populaţia să nu se repeadă în farmacii”

Prezentatoarea emisiunilor Revista de Sănătate şi Allô Docteurs, de pe France 5, a recunoscut că această „minciună” a venit în special din partea autorităţilor din domeniul sănătăţii. Dar pentru ea minciuna s-a spus „cu bună ştiinţă, pentru că nu existau alte soluţii”.

"Şi a fost pentru o cauză bună, deoarece a fost pentru personalul medical, pentru a proteja populaţia şi personalul medical", a spus ea la radio. „La vremea respectivă, am priorizat”, a spus ea.

"Întrucât nu aveam suficiente măşti am făcut totul pentru a le rezerva celor care aveau cel mai mult nevoie de ele, adică pentru personalul medical" , a adăugat ea. Acest discurs a fost tinut pur si simplu pentru ca „populaţia să nu se grăbească în farmacii pentru a cumpăra măşti”.

„Ar fi trebuit să spun adevărul? În acest caz, personalul de îngrijire medicală ar fi avut şi mai puţine măşti. Aşa că eu cred că acest tip de minciună poate fi înţeles pe deplin şi scuzat ”, a argumentat prezentatoarea.

În orice caz, această ieşire a iritat un număr mare de francezi, care nu au ezitat să menţioneze o „minciună de stat”. Unii au regretat, de asemenea, că au fost „luaţi” de proşti de catre autorităţile din Sănătate şi guvernamentale.
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici