De ce se îmbolnăvesc cadrele medicale de Covid-19? Mai puţin de 13% din angajaţi spun că spitalele au suficient echipament de protecţie

  • 12,81 din cadrele medicale spun că spitalele pentru care lucrează au suficient echipament de protecţie.
  • 40% dintre angajaţii din sănătate nu au fost instruiţi cum să poarte echipamentele de protecţie.
  • 46% dintre angajaţi sunt evaluaţi privind simptomele de Covid-19 când ajung la serviciu.
690 afișări
Imaginea articolului De ce se îmbolnăvesc cadrele medicale de Covid-19? Mai puţin de 13% din angajaţi spun că spitalele au suficient echipament de protecţie

De ce se îmbolnăvesc cadrele medicale de Covid-19? Mai puţin de 13% din angajaţi spun că spitalele au suficient echipament de protecţie

În vreme ce achiziţiile de echipament de protecţie s-au accelerat, iau autorităţile spun că au trimis pe teren materiale suficiente pentru două luni şi jumătate, pe teren 12,81% dintre angajaţi spun că unitatea pentru care lucrează are suficiente astfel de echipamente. Sunt rezultatele unui sondaj realizat de către Federaţia Solidaritatea Sanitară între 3 şi 8 aprilie.

Peste 65% din respondenţii la sondaj au declarat că au fost nevoiţi să îşi cumpere singuri echipamente de protecţie. Mai mult de 90% ştiu care sunt echipamentele de protecţie, dar nu toţi ştiu să le folosească corect. În vreme ce modul în care aceste echipamente sunt îmbrăcate sau dezbrăcate poate contribui la infectarea cadrelor medicale, 40% dintre cadrele medicale spun că nu au fost instruite în acest sens până pe 8 aprilie.

Absenţa formării în domeniu generează două efecte, transmite sindicatul: teama personalului, care riscă să se simtă neprotejat de echipamentul individual de protecţie şi utilizarea excesivă/inadecvată a echipamentului individual de protecţie (pe fondul temerilor generate de necunoaştere).

Doar o treime dintre unităţile sanitare oferă servicii de spălare adecvate situaţiei Covid-19. O treime dintre angajaţi spun că nu au suficient gel dezinfectant şi nici măcar accesul la apă şi săpun nu este asigurat pentru toţi cei din spitale, ci doar pentru 94,3% dintre ei.

Deşi multe spitale au fost contaminate cu noul coronavirus pentru că au fost cazuri de infectare în rândul personalului medical, doar puţin peste 50% dintre angajaţi au fost instruiţi în privinţa autoevaluării şi raportării simptomelor de Covid-19. 46,3% dintre respondenţii la sondaj sunt verificaţi în privinţa simptomelor bolii atunci când ajung la serviciu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici