Doar în România. Spital mobil pentru bolnavii de COVID-19, gata abia în octombrie

  • Autorităţile din Iaşi au demarat procedurile pentru construirea unui spital mobil pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din judeţ.
  • Costul total al construcţiei este de 74 milioane lei.
  • Dacă autorităţile vor urma toate procedurile obişnuite, spitalul mobil ar urma să fie gata în octombrie.
3825 afișări
Imaginea articolului Doar în România. Spital mobil pentru bolnavii de COVID-19, gata abia în octombrie

Doar în România. Spital mobil pentru bolnavii de COVID-19, gata abia în octombrie

Consiliul judeţean Iaşi a lansat vineri documentaţia în sistemul de achiziţii publice pentru construirea unui spital mobil/modular destinat bolnavilor de COVID-19.

În plan sunt 250 de paturi destinate pentru diagnosticul, tratamentul si combaterea răspândirii COVID-19 la nivelul regiunii Nord-Est, iar investiţia totală se ridică la 73 949 579,83 lei fără TVA, scrie stireadeiasi.ro.


Ofertele vor putea fi depuse în termen de cinci zile, iar criteriul de atribuire este cel mai bun preţ raportat la calitate, cu puncte speciale pentru cost şi termenul de livrare.

Dacă autorităţile vor urma procedurile obişnuite de achiziţii publice, organizarea procedurii de licitaţie, trecerea perioadei de constestaţie, lucrările efective şi lansarea unei noi proceduri de achiziţii pentru echipamente medicale, ar însemna că noul spital modular va fi fi dat în folosinţă în luna octombrie. Statul român a dat luna mai 2020 ca termen de aplatizare al cazurilor noi de COVID-19 în România.

Sursa: stireadeiasi.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici