Două focare de coronavirus în Neamţ: 167 de cazuri pozitive la centre pentru persoane cu dizabilităţi

  • La centrul pentru copii din Piatra Neamţ au fost testate 105 persoane, iar 19 rezultate au fost pozitive
  • La centrul de la Păstrăveni au fost testate 387 de persoane. 100 de persoane internate acolo au fost testate pozitiv
  • Aproape 70 de angajaţi de la acel centru sunt şi el bolnavi
9629 afișări
Imaginea articolului Două focare de coronavirus în Neamţ: 167 de cazuri pozitive la centre pentru persoane cu dizabilităţi
 
Două focare de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate în judeţul Neamţ, după ce au fost testaţi atât angajaţii, cât şi cei care stau în cele 39 centrele publice şi private din acel judeţ.  Au fost luate 903 probe. Cele două focare sunt la centrele pentru persoane cu dizabilităţi din Piatra Neamţ şi Păstrăveni.
 
Cea mai gravă situaţie este la Păstrăveni, unde au fost testate 387 de persoane.  "Au fost primite 361 de rezultate din care 167 pozitive – 67 salariaţi şi 100 de beneficiari. Salariaţii covid pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu au fost internaţi iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu.", a anunţat DSP Neamţ, într-un comunicat de presă. 
 
Salariaţii care sunt la serviciu şi sunt pozitivi, pentru că sunt asimtopmatici, vor rămâne în carantină acolo şi vor îngriji persoanele internat în acel centru care şi ele au fost confirmate covid pozitivi.
 
"Beneficiarii sunt asimptomatici, conform examinării clinice efectuate de către o echipă de medici infecţionişti.  Datorită patologiei de fond şi a nevoilor de îngrijire şi supraveghere permanentă vor rămâne în centru şi vor fi monitorizaţi de către personalul de specialitate. ", mai susţin reprezentanţii DSP Neamţ. 
Atât angajaţii, cât şi cei care sunt internaţi în acel centru vor fi izolaţi cu ajutorul unor circuite. 
 
Cel de-al doilea focar este la  Centrul rezidenţial pentru copili cu dizabilităţi din  Piatra Neamţ, unde lucrează şi locuiesc 105 persoane. "A fost testat tot personalul şi toţi beneficiarii. Au fost primite 96 de rezultate din care 19 pozitive pentru 6 salariaţi şi 13 tineri. Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării.", potrivit comunicatului DSP Neamţ. 
 
Tinerii care au fost depistaţi pozitivi au fost izolaţi într-un pavilion separat al centrului. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici