Dozele carantinate de vaccin Moderna ar fi contaminate cu particulă metalică. NHK: "Particula a reacţionat la magneţi"

  • Japonia a suspendat joi utilizarea a 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna după depistarea unor particule stăine.
  • Elementul găsit ar fi o particulă metalică, a informat radiodifuzorul public japonez NHK, citând surse din Ministerul Sănătăţii.
  • Particula a reacţionat la magneţi şi, prin urmare, este suspectată a fi de origine metalică, se arată în raportul publicat de NHK.
  • Dozele suspecte au fost fabricate în Europa.
8774 afișări
Imaginea articolului Dozele carantinate de vaccin Moderna ar fi contaminate cu particulă metalică. NHK: "Particula a reacţionat la magneţi"

Dozele carantinate de vaccin Moderna ar fi contamitate cu particulă metalică. NHK: "Particula a reacţionat la magneţi"

Moderna a descris elementul care a contaminat dozele ca fiind „particule” care nu prezintă probleme de siguranţă sau eficacitate.

Informaţiile despre contaminarea unor loturi de doze ar putea afecta campania de vaccinare din Japonia. Ministerul Sănătăţii a declarat că suspendarea loturilor Moderna este o măsură de precauţie, însă această mişcare a determinat mai multe companii japoneze să anuleze programările pentru vaccinarea angajaţilor. Până în prezent, aproximativ 54% din populaţia Japoniei a primit cel puţin o doză, potrivit datelor Reuters.

Vineri, alte opt prefecturi din Japonia au intrat în stare de urgenţă, aducând totalul populaţiei din Japonia care este sub restricţii la aproximativ 80%. Ţara a raportat aproape 25.000 de noi infecţii şi cazuri severe.

Compania farmaceutică spaniolă Rovi (ROVI.MC), care produce vaccinurile Moderna pentru alte pieţe decât Statele Unite, a declarat că contaminarea ar putea fi cauzată de o problemă de fabricaţie într-o linie de producţie şi că desfăşoară o investigaţie.

Moderna a pus lotul în cauză şi două adiacente în aşteptare.

Un oficial separat al Ministerului Sănătăţii a declarat că va dura „ceva timp” pentru a confirma câte doze din lotul contaminat au fost deja administrate în Japonia. Kyodo News a raportat că cel puţin 176.000 de doze au fost utilizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici