Epidemiologul Anthony Fauci: Noua mutaţie a virusului poate conduce la răspândirea mai rapidă a COVID-19

Noul coronavirus suferă semne de mutaţie astfel încât acesta să se poată transmite mai rapid şi mai facil. Cel puţin, asta susţine directorul Institutului naţional pentru alergii şi boli infecţioase, din Statele Unite, Anthony Fauci.

12641 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul Anthony Fauci: Noua mutaţie a virusului poate conduce la răspândirea mai rapidă a COVID-19

Epidemiogul Fauci FOTO Arhivă

Noul coronavirus poate suferi mutaţii care să „propulseze” virusul mai rapid şi mai puternic în comunitate. Asta consideră expertul american Fauci, care a făcut o declaraţie de presă online, în acest sens, joi, conform Bloomberg.
 
Există cercetări în lucru care arată că se află în curs de apariţie o singură mutaţie care modifică aminoacidul prezent în structura virusului SARS-CoV-2. Specialiştii consideră că această mutaţie va ajuta virusul să se transmită mai uşor şi mai repede, creeând şi o încărcătură virală mai mare. 
 
Totuşi, sunt şi experţi care nu împărtăşesc opinia lui Fauci, întrucât examinarea mutaţilor s-a făcut in vitro. 
Momentan, cercetarea este în lucru şi nu există confirmări privind mutaţia virusului. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici