Dr. Anthony Fauci spune că noul virus descoperit în China are trăsături ale gripei porcine din 2009 şi gripei spaniole din 1918

  • Dr. Anthony Fauci, consilierul pentru coronavirus al Casei Albe, a declarat că oficialii din domeniul sănătăţii din SUA sunt cu ochii pe o nouă tulpină de gripă purtată de porcii din China, care are caracteristici ale virusului H1N1 din 2009 şi gripei spaniole din 1918, realatează CNBC.
  • Virusul, pe care oamenii de ştiinţă îl numesc „G4 EA H1N1”, nu s-a dovedit încă că infectează oamenii, dar prezintă „capacităţi de reasortare”, a declarat Fauci la Comitetul Senatului pentru Sănătate, Educaţie, Muncă şi Pensii în cadrul unei audieri marţi.
  • Gripa porcină H1N1 a apărut în Mexic în aprilie 2009, infectând 60,8 milioane de oameni din SUA şi cel puţin 700 de milioane la nivel mondial. Se estimează că 151.700 până la 575.400 de oameni au murit din cauza virusului de pe tot globul, potrivit CDC.
3955 afișări
Imaginea articolului Dr. Anthony Fauci spune că noul virus descoperit în China are trăsături ale gripei porcine din 2009 şi gripei spaniole din 1918

Dr. Anthony Fauci spune că noul virus descoperit în China are trăsături ale gripei porcine din 2009 şi gripei spaniole din 1918

„Cu alte cuvinte, atunci când obţi un virus complet nou, care se dovedeşte a fi un virus pandemic, se datorează fie mutaţiilor şi / sau reasortării sau schimburilor de gene”, le-a spus Dr. Anthony Fauci membrilor Congresului. „Specialiştii văd virusul la porci, care are caracteristici ale H1N1 2009 din originalul 1918. Mulţi dintre virusii noştri gripali au rămăşiţe din acesta, precum şi segmente de la alte gazde, precum porcul."

Gripa porcină H1N1 şi gripa pandemică din 1918 sunt considerate virusuri groaznice care s-au răspândit pe glob.

Gripa porcină H1N1 a apărut în Mexic în aprilie 2009, infectând 60,8 milioane de persoane doar în Statele Unite şi cel puţin 700 de milioane la nivel mondial. Se estimează că 151.700 până la 575.400 de oameni au murit din cauza virusului de pe tot globul, potrivit Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor. Acum este văzut ca unul dintr-o varietate de virusuri gripale sezoniere.

Gripa din 1918, pe care Fauci a comparat-o deseori cu Covid-19, se estimează că a ucis între 30 de milioane şi 50 de milioane de oameni, potrivit CDC. În comparaţie, peste 20 de milioane de oameni au murit în Primul Război Mondial.

Noua tulpină care se răspândeşte în fermele de porci din China a fost identificată ca având „toate reperele esenţiale ale unui virus pandemic”, spun oamenii de ştiinţă.

Fauci a declarat marţi că există întotdeauna „posibilitatea ca să avem un alt focar de gripă porcină, aşa cum am avut-o în 2009.”

"Este ceva care încă se află în stadiul de examinare", a spus el. Nu este „o ameninţare imediată în privinţa infecţiilor, dar este un lucru pe care trebuie să-l urmărim, aşa cum am făcut-o în 2009 odată cu apariţia gripei porcine.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici