EpiVacCorona, al doilea vaccin COVID-19 al ruşilor: Aprobat şi testat pe 57 de oameni. Ce spun rezultatele

  • Ruşii au dezvoltat al doilea vaccin COVID-19: EpiVacCorona
  • Vaccinul a fost testat pe 57 de oameni, iar testele clinice se vor termina în septembrie 2020
  • EpiVacCorona este diferit de Sputnik-V şi până acum se arată a fi un tratament sigur
3735 afișări
Imaginea articolului EpiVacCorona, al doilea vaccin COVID-19 al ruşilor: Aprobat şi testat pe 57 de oameni. Ce spun rezultatele

EpiVacCorona, al doilea vaccin COVID-19 al ruşilor: Aprobat şi testat pe 57 de oameni. Ce spun rezultatele

Ruşii au dezvoltat al doilea vaccin COVID-19, care se numeşte EpiVacCorona, relatează Business Standard.

Vector, centrul rus de cercetare în virusologie şi biotehnologie, a declarat că vaccinul a fost testat deja pe 57 de voluntari, iar rezultatele au arătat că vaccinul ar fi sigur.

Vaccinul este diferit de Sputnik-V şi testele au arătat că nu există efecte secundare. Testele clinice vor fi finalizate în septembrie 2020.

Din cei 57 de voluntari care au fost vaccinaţi cu EpiVacCorona, 43 au primit varianta placebo a vaccinului rusesc COVID-19.

Serviciul Federal pentru Supravegherea în Domeniul Protecţiei Drepturilor Consumatorilor şi Bunăstării Populaţiei spun că vaccinul provoacă o reacţie imună după ce se administrează şi o a doua doză, într-un interval de 14 - 21 de zile.

Până acum, un singur voluntar a fost vaccinat de două ori.

La începutul lunii august, ruşii au fost primii care au dezvoltat şi aprobat un vaccin COVID-19.

Presa a declarat recent că Rusia plănuieşte un test la scară largă pentru Sputnik-V: 40.000 de oameni vor face parte din procesul de testare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici