Explozie de anticorpi. Care sunt nivelurile anticorpilor după COVID-19 versus după vaccin

  • Pănă acum, 152.026 de români au primit ambele doze de vaccin
  • Voichiţa Lăzureanu şi-a făcut testul de anticorpi, după ce a primit ambele doze de vaccin
  • După rapel, Voichiţa a avut de 11 ori mai mulţi anticorpi, decât după coronavirus
33660 afișări
Imaginea articolului Explozie de anticorpi. Care sunt nivelurile anticorpilor după COVID-19 versus după vaccin

Medicul Voichiţa Lăzureanu este printre primii vaccinaţi din ţara noastră. Şi, cu câteva luni înainte, a avut şi coronavirus. Şi-a analizat nivelul de anticorpi şi după boală, şi după rapel.

”Am plecat de la 37 şi ceva unităţi de anticorpi şi post-vaccinal am ajuns la peste 400. Clar, eficienţa vaccinului este dovedită. Sigur că sunt anticorpi diferiţi, post-boală, respectiv post-vaccinare, dar important este că îi am”, a declarat medicul infecţionist de la Spitalul Victor Babeş Timişoara.

Voichiţa spune că nu a avut nici reacţii adverse severe şi după prima doză, şi după rapel, a avut doar o durere uşoară la locul administrării. Are însă un regret, deşi are mulţi anticopri, nu poate dona plasmă.

”Pentru că anticorpii pe care îi faci după vaccin sunt de alt tip. Sunt de tip vârf al virusului, de care nu mai ai nevoie, în momentul în care eşti infectat şi virusul deja a pătruns în organismul tău. Atunci ai nevoie de anticorpi neutralizanţi, aceia pe care îi faci post-boală”, povesteşte Voichiţa Lăzureanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici