Fauci insistă că hidroxiclorochina nu este eficientă pentru tratarea coronavirusului. Susţinătorii lui Trump invocă studii care atestă eficacitatea substanţei

  • Principalul expert în boli infecţioase din SUA a repetat avertismentele asupra utilizării hidroxiclorochinei
  • Preşedintele Donald Trump a promovat tratamentul în combaterea coronavirusului
  • Trump şi susţinătorii săi au invocat studiile ştiinţifice
1105 afișări
Imaginea articolului Fauci insistă că hidroxiclorochina nu este eficientă pentru tratarea coronavirusului. Susţinătorii lui Trump invocă studii care atestă eficacitatea substanţei

Sursa foto: profimedia

Dr. Anthony Fauci a reiterat avertismentele în privinţa hidroxiclorochinei. Substanţa nu este eficientă împotriva coronavirusului, ba mai mult, este nocivă pentru organism. Donald Trump şi susţinătorii săi au invocat studiile ştiinţifice pentru a susţine afirmaţiile că tratamentul ar fi eficient în primele faze ale dezvoltării bolii.

Numeroasele studii clinice efectuate pe hidroxiclorochină, medicament folosit contra malariei, au demonstrat ineficienţa în tratarea COVID-19.

„Dacă un studiu ştiinţific iese în evidenţă şi arată eficacitatea şi siguranţa pentru hidroxiclorochină sau orice alt medicament pe care noi îl facem, dacă studiul este realizat în condiţii propice, acceptaţi datele ştiinţifice. Însă chiar astăzi, datele ştiinţifice cumulate din mai multe studii diferite, nu au putut demonstra nicio eficacitate”, a declarat Dr. Anthony Fauci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici