Femeia diagnosticată cu virusul Covid-19 fusese amendată anterior pentru nerespectarea izolării

  • Aceasta este în stare stabilă şi va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.
  • Autorităţile susţin că femeia a fost amendată anterior punerii diagnosticului pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează.
  • Marţi seara, DSP Hunedoara a primit rezultatul analizei care a confirmat infecţia cu virusul Covid-19.
7261 afișări
Imaginea articolului Femeia diagnosticată cu virusul Covid-19 fusese amendată anterior pentru nerespectarea izolării

Femeia diagnosticată cu virusul Covid-19 fusese amendată anterior pentru nerespectarea izolării

Femeia de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care a fost disgnosticată cu noul coronavirus, fusese amendată anterior pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează. Ea revenise în ţară din zona Veneto în 1 martie.

Potrivit Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara, femeia de 26 de ani a fost disagnosticată cu noul coronavirus marţi. Aceasta este în stare stabilă şi va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Autorităţile susţin că femeia a fost amendată anterior punerii diagnosticului pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează.

„Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa nici unui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune. DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unităţii sanitare cât şi de către reprezentanţii IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. A fost izolată şi tratată pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se în continuare starea ei de sănătate. Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendata cu 10.000 lei”, se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara.

Potrivit acestuia, femeia a făcut febră luni seara, iar apoi i-au fost recoltate probe care au fost trimise la Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş” Timişoara. Marţi seara, DSP Hunedoara a primit rezultatul analizei care a confirmat infecţia cu virusul Covid-19.

În judeţul Hunedoara mai sunt înregistrate alte două cazuri de infectare cu noul virus. Este vorba de un bărbat de 45 de ani şi de fiica acestuia, în vârstă de 16 ani, care sunt sub supraveghere medicală la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

„Amândoi au o stare generală bună, vor fi externaţi după două teste consecutive negative. În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara”, se mai arată în comunicat.

Un copil de 6 ani şi jumătate aflat în autoizolare împreună cu mama sa, după ce s-au întors din Italia în 26 februarie, a prezentat febră şi durerîn gât, iar cei doi au fost duşi, marţi, la Spitalul din Deva unde au fost internaţi în secţia de boli infecţioase într-un salon izolat. Acestora le-au fost recoltate probe ce vor fi analizate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

În acest moment, în judeţul Hunedoara sunt 142 persoane izolate la domiciliu şi nici o persoană în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici