Fiolă contaminată într-un lot cu 764.900 de doze de vaccin COVID-19. Ce decizie a luat Moderna

Moderna retrage 764.900 de doze de vaccin COVID-19, după ce o fiolă a fost găsită contaminată cu un corp străin.

701 afișări
Imaginea articolului Fiolă contaminată într-un lot cu 764.900 de doze de vaccin COVID-19. Ce decizie a luat Moderna

Fiolă contaminată într-un lot cu 764.900 de doze de vaccin COVID-19. Ce decizie a luat Moderna

Nu au fost identificate probleme de siguranţă, a precizat Moderna despre loturile care au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia în luna ianuarie.

Producătorul de medicamente a precizat că un singur flacon a fost găsit contaminat şi că retrage întregul lot din exces de precauţie, anunţă Reuters.

Compania nu a precizat cu ce a fost contaminată fiola respectivă.

Anul trecut, autorităţile japoneze au suspendat utilizarea unor doze de vaccin, pe care Moderna le-a retras ulterior, după ce o anchetă a descoperit contaminanţi din oţel inoxidabil în unele fiole.

Peste 900 de milioane de doze de vaccin Moderna COVID-19 au fost administrate până în prezent în întreaga lume.

În opinia Moderna, contaminarea respectivă nu a reprezentat un risc pentru alte fiole din lot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
moderna,
vaccin,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici