FOTO | Imagini rare din laboratorul din Wuhan: teoria conspiraţiei spune că aici s-ar fi ”creat” noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă, îmbrăcaţi în costume SF

Agenţia de presă Xinhua a oferit câteva imagini rare din interiorul Laboratorului de Virusologie din Wuhan. Fotografiile îi arată pe oamenii de ştiinţă care lucrează la acest proiect îmbrăcaţi în costume speciale, ca de astronaut.

7857 afișări
Imaginea articolului FOTO | Imagini rare din laboratorul din Wuhan: teoria conspiraţiei spune că aici s-ar fi ”creat” noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă, îmbrăcaţi în costume SF

FOTO | Imagini rare din laboratorul din Wuhan: teoria conspiraţiei spune că aici s-ar fi ”creat” noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă, îmbrăcaţi în costume SF

E de înţeles, având în vedere că lucrează cu peste 1.500 de forme de virusuri patogeni, mortali, şi sunt specializaţi în principal pe virusuri purtate de lilieci.
 
Imediat după izbucnirea epidemiei de coronavirus din China, teoriile conspiraţiei au legat Laboratorul de Virusologie de noul tip de coronavirus. Dat fiind faptul că laboratorul se află în imediata apropiere a oraşului Wuhan, epicentrul epidemiei, simpatizanţii teoriilor conspiraţiei au afirmat că noul coronavirus ar fi fost ”creat şi scăpat” din acest laborator.
 
Nimic mai fals susţin oamenii de ştiinţă care lucrează aici. Aceştia susţin, potrivit DailyMail, că virusul trecut de la animale sălbatice la oameni în piaţa din Wuhan, acolo unde animalele erau vândute pe post de hrană. 
 
Shi Zhengli, directoarea instituţiei din Wuhan, declara în luna februarie că ”garantează cu propria viaţă” că noul coronavirus nu are nicio legătură cu laboratorul pe care îl conduce.
 
Decizia de a construi un astfel de laborator a fost luată de guvernul chinez după ce virusul SARS a făcut ravagii în ţară în perioada 2002-2003. Construcţia facilităţii a durat nu mai puţin de 15 ani, iar întregul proiect a costat 39 de milioane de euro.
 
sursa foto: Xinhua/Photoshot şi Wuhan Virology Institute

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici