India începe să voteze în a doua fază a alegerilor

India începe să voteze în a doua fază a celor mai mari alegeri din lume, în timp ce campania Modi vs. Gandhi se încinge.

163 afișări
Imaginea articolului India începe să voteze în a doua fază a alegerilor

Alegătorii stau la rând pentru prima etapă a scrutinului. Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

India a început vineri să voteze în cea de-a doua fază a celor mai mari alegeri din lume, în timp ce premierul Narendra Modi şi rivalii săi ridică tonul campaniei, concentrându-se asupra unor subiecte fierbinţi precum discriminarea religioasă, acţiunea afirmativă şi taxele, relatează Reuters.

Aproape un miliard de persoane sunt eligibile pentru a vota în cele şapte etape ale alegerilor generale care au început la 19 aprilie şi se încheie la 1 iunie, iar numărarea voturilor va avea loc la 4 iunie.

Modi încearcă să obţină un al treilea mandat consecutiv, un record, pe baza rezultatelor sale economice, a măsurilor de bunăstare, a mândriei naţionale, a naţionalismului hindus şi a popularităţii personale.

Sondajele sugerează că va obţine cu uşurinţă o majoritate confortabilă.

Contracandidaţii săi au format o alianţă şi promit mai multe acţiuni pozitive, mai multe ajutoare şi sfârşitul a ceea ce ei numesc guvernarea autocratică a lui Modi.

Vineri, scrutinul va avea loc pentru 88 din totalul de 543 de locuri din camera inferioară a parlamentului, cu 160 de milioane de persoane cu drept de vot. Acesta va fi repartizat în 13 state şi teritorii federale din cea mai populată ţară din lume.

Mai mult de jumătate din aceste 88 de locuri se află în statele sudice Kerala şi Karnataka şi în statul nord-vestic Rajasthan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici