Francesca Tuscano a murit după o doză de AstraZeneca. Ce sumă au primit rudele ca despăgubiri

  • Femeia avea vârsta de 32 de ani.
  • Părinţii săi iau acum în considerare un proces civil.
  • Ancheta a clarificat comportamentul medicilor implicaţi în vaccinare.
6691 afișări
Imaginea articolului Francesca Tuscano a murit după o doză de AstraZeneca. Ce sumă au primit rudele ca despăgubiri

Francesca Tuscano Sursafoto: Facebook

Francesca Tuscano, profesor suplinitor, a murit la 32 de ani, pe 4 aprilie 2021, după ce a primit doza de vaccin AstraZeneca. Cauza morţii: tromboză cerebrală.
La un an de la dispariţie, se cunosc cifrele despăgubirilor ofertite de statul italian: este vorba despre puţin peste 77.000 de euro (mai exact, 77.468,53). Banii sunt destinaţi „rudelor care au solicitat, în cazul în care decesul părţii vătămate a fost determinat de vaccinări” .

Până în prezent, există un fond de 150.000.000 de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma vaccinării anti-Covid.

Medicul legist Luca Tajana şi medicul hematolog Franco Piovella au stabilit că „decesul pacientului a fost în mod rezonabil efect advers la administrarea vaccinului anti Covid-19” şi au exonerat de răspundere doctorii implicaţi în procesul de vaccinare.

Opinia mai spune că Francesca a fost ucisă de o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanşată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”, la fel ca AstraZeneca.

Cel al Francescei este considerat „un caz model al unei reacţii adverse foarte rare şi foarte grave”.

Pe 2 aprilie 2021, după injecţie, tânăra a suferit dureri de cap puternice. Părinţii, care iau în calcul declanşarea unui proces civil, au găsit-o inconştientă. Pe 4 aprilie, decesul a fost declarat la Spitalul San Martino din Genova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici