Franţa începe testarea în masă

  • Francezii încep astăzi testarea în masă.
  • Toată săptămâna, trei mari oraşe şi comunele din jurul lor îi vor testa pe toţi cei care vor dori, cu teste RT-PCR şi teste rapide antigen.
  • Primele pe listă sunt Le Havre, oraşul în care este primar fostul premier Edouard Philippe, Lille şi Saint-Etienne.
929 afișări
Imaginea articolului Franţa începe testarea în masă

Franţa începe testarea în masă

Testarea este gratuită şi poate fi făcută la laboratoare, cabinete medicale şi farmacii, precum şi la puncte de testare organizate în fiecare oraş.

În cazul unui test pozitiv, este imediat demarată o anchetă epidemiologică. Sunt şi oraşe în care, în cazul unui test pozitiv, oamenii se pot izola la hotel gratuit, timp de şapte zile. Ambasadori ai sănătăţii, adică elevi ai şcolilor sanitare, studenţi la medicină sau angajaţi ai primăriilor vor încuraja oamenii să se testeze. Nu toţi sunt uşor de convins. 

Aşa cum ştii, rezultatele testelor rapide antigen vin cam în 30 de minute. Dacă vorbim de testele PCR, laboratoarele care le prelucrează în Franţa sunt programate sa dea rezultate mai repede. De săptămâna viitoare, testele cu rezultate în 24 de ore vor fi decontate integral, cele cu rezultat între 24 şi 48 de ore, parţial, iar ce vine după 48 de ore nu mai este plătit. 

Programe similare s-au desfăşurat şi în alte ţări europene precum Slovacia sau Austria. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici