Franţa, Italia şi Spania au raportat duminică cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19. Descoperire uimitoare despre coronavirus în Franţa

  • Spania, Italia şi Franţa au înregistrat ieri un număr redus de decese cauzate de Covid-19, cel mai mic din ultimele săptămâni.
  • Un medic din Franţa susţine că virusul a fost prezent în ţară din 27 decembrie, cu o lună înainte de a se anunţa primul caz.
18226 afișări
Imaginea articolului Franţa, Italia şi Spania au raportat duminică cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19. Descoperire uimitoare despre coronavirus în Franţa

Sursă foto: Profimedia

Franţa, Italia şi Spania au înregistrat duminică cel mai mic număr de decese din cauza Covid-19 din ultimele săptămâni şi să pregătesc să relaxeze din restricţiile impuse cetăţenilor, relatează BBC.

Franţa a raportat 135 de morţi, Spania 164 - cele mai puţine de la mijlocul lui martie, iar Italia - 174 de morţi, cel mai mic număr din ultimele două luni.

Între timp, un doctor din Franţa susţine că noile probe luate de la bolnavi arată că virusul a fost prezent în ţară din 2019, adică cu săptămâni înainte de a fi anunţat oficial primul caz.

În Rusia epidemia galopează cu 10.000 de noi infecţii, cu toate acestea mortalitatea este scăzută în comparaţie cu alte ţări. Duminică, ruşii au raportat 58 de noi morţi, ridicând bilanţul la 1280 de decese în total.

Marea Britanie a înregistrat 315 decese noi duminică, însă oficialii au anunţat că a fost depăşit vârful epidemiei şi numărul de noi internări este în declin.

În lume, pandemia de coronavirus a ajuns la aproape 3,5 milioane de infecţii şi 250.000 de morţi.

Noul coronavirus a apărut mai devreme decât se credea în Franţa?

Profesorul Yves Cohen, şeful serviciului de terapie intensivă a spitatelor Avicenne din Bobigny şi Jean Verdier în Bondy, Sena Saint-Denis susţin la BFMTV că primele urme ale bolii ar data din 27 decembrie 2019, adică cu o lună înainte ca primele cazuri să fie depistate şi raportate în ţară.

”Am reluat toate testele PCR la pacienţii cu pneumonie în decembrie şi ianuarie ale căror rezultate au fost negative. PCR-urile nu sunt făcute pentru Covid-19, ci pentru gripă şi alte coronavirusuri. Şi din cei 24 de pacienţi, am avut un caz pozitiv de Covid-19, pe 27 decembrie, când a fost internat la noi, spitalul la Jean Verdier”.

În prezent, pacientul este sănătos, la fel şi copiii săi, care au fost infectaţi. ”El poate fi pacientul zero, dar poate că există şi în alte regiuni astfel de cazuri. Trebuie retestate toate PCR-urile negative pentru pneumonie. Virusul circula probabil.” a mai spus acesta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici