Germania schimbă protocolul de carantina: O persoană poate ieşi dacă cere după 5 zile un test COVID şi acesta iese negativ

Perioada de carantină poate fi suspendată înainte de expirarea termenului standard de 10 zile dacă persoana în cauză face un test pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, începând cu a cincea zi după intrarea în Germania, precizează MAE.

9309 afișări
Imaginea articolului Germania schimbă protocolul de carantina: O persoană poate ieşi dacă cere după 5 zile un test COVID şi acesta iese negativ

Germania schimbă protocolul de carantina: O persoană poate ieşi dacă cere după 5 zile un test COVID şi acesta iese negativ

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile germane au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Germaniei, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România.

Măsurile sunt aplicabile începând cu data de 8 noiembrie 2020 şi vizează, în principal, reducerea perioadei de carantină obligatorie de la 14 la 10 zile, precum şi restrângerea semnificativă a posibilităţii de exceptare de la măsura carantinei prin prezentarea unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat anterior intrării pe teritoriul german.

Astfel, conform informaţiilor comunicate de autorităţile germane, perioada de carantină poate fi suspendată anterior expirării termenului standard de 10 zile numai dacă persoana în cauză efectuează un test pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, începând cu a cincea zi după intrarea în Germania şi doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

De asemenea, persoanele care sosesc din zone de risc trebuie să îşi înregistreze datele personale prin intermediul paginii de internet: www.einreiseanmeldung.de.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în Republica Federală Germania să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment sau elemente de specificitate stabilite de landul de destinaţie, prin accesarea paginii de internet: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici