Germania se pregăteşte pentru ce e mai rău. A cumpărat un milion de pastile Pfizer anti-COVID

Germania a cumpărat un milion de pastile anti-COVID de la compania Pfizer, a declarat marţi, la Berlin, ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach.

2268 afișări
Imaginea articolului Germania se pregăteşte pentru ce e mai rău. A cumpărat un milion de pastile Pfizer anti-COVID

Primele livrări de Paxlovid sunt aşteptate în ianuarie, a declarat Lauterbach pentru dpa, adăugând că medicamentul pare foarte promiţător.

Mă aştept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unităţile de terapie intensivă", a spus el.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat autorizaţie de urgenţă pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de Pfizer cu puţin timp înainte de Crăciun. Ministrul german a declarat că şi ţara sa va da undă verde medicamentului.

Potrivit producătorului, pacienţii iau trei pastile de două ori pe zi pe o perioadă de cinci zile. Medicamentul conţine un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 şi reduce capacitatea virusului de a se replica.

Deşi medicamentele precum Paxlovid sunt considerate de experţi ca fiind un instrument vital în lupta împotriva COVID-19, sunt mult mai scumpe şi adesea mai greu de administrat decât vaccinurile.

În urma celor aproape 491.000 de vaccinuri suplimentare administrate luni, rata de vaccinare din Germania a depăşit 70%, potrivit Institutului Robert Koch. Aceasta înseamnă 59 de milioane de persoane care au primit două doze de vaccin sau o doză din serul Johnson & Johnson. De asemenea, cel puţin 30,4 milioane de persoane au primit doza booster, reprezentând 36,6% din populaţie.

Pe măsură ce varianta Omicron câştigă teren în Germania, guvernul şi oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat cu privire la o creştere a numărului de cazuri noi în luna ianuarie.

Cu puţin timp înainte de Crăciun, guvernul federal şi cel al landurilor au convenit asupra unor noi restricţii pentru a încetini răspândirea virusului. Acestea au intrat în vigoare marţi în mare parte din ţară. Cei care locuiesc în landurile Bavaria, Berlin, Hesse, Renania de Nord-Westfalia, Saarland, Saxonia, Schleswig Holstein şi Turingia trebuie să îşi limiteze contactul cu alte persoane.

În multe locuri, restricţiile limitează la 10 numărul de persoane care se pot întâlni într-un singur loc pentru întâlniri private, chiar dacă sunt vaccinate. Sunt excluşi copiii cu vârsta sub 14 ani. În cazul în care sunt prezente persoane nevaccinate, limita este de o familie şi maxim două persoane dintr-o altă familie. Măsuri similare sunt deja în vigoare în mare parte din restul ţării.

Compania Pfizer susţine că pastila sa anti-COVID a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc mare de a dezvolta o formă severă a bolii, dacă este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici