Grecia impune amenzi pentru a promova vaccinarea COVID-19 la persoanele în vârstă

Grecia a început să impună amenzi persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, pentru a încerca să stimuleze vaccinarea în grupul cel mai vulnerabil, chiar dacă ratele de infectare cu varianta Omicron, care se răspândeşte rapid, sunt în scădere, scrie Reuters.

391 afișări
Imaginea articolului Grecia impune amenzi pentru a promova vaccinarea COVID-19 la persoanele în vârstă

Grecia impune amenzi pentru a promova vaccinarea COVID-19 la persoanele în vârstă

După ce a atins un maxim istoric de 50.126 de infecţii cu coronavirus pe 4 ianuarie, determinat în principal de răspândirea variantei Omicron în timpul sărbătorilor de Crăciun, cazurile au scăzut în ultimele zile.

Dar, în condiţiile în care varianta Delta, mai severă, continuă să infecteze mulţi greci şi să provoace boli grave la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, ţara a înregistrat multe zeci de decese zilnice în spitalele sale. Aproximativ nouă din zece decese cauzate de coronavirus sunt persoane de peste 60 de ani, a declarat guvernul.

Anunţul unei amenzi lunare de 100 de euro în noiembrie pentru persoanele de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat sau nu s-au programat pentru vaccinare până la 16 ianuarie a contribuit la creşterea ratei de participare la peste 90% din acest grup de vârstă, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Amenda creşte din februarie

Pentru restul de 10%, o amendă de 50 de euro va fi colectată prin intermediul autorităţilor fiscale pentru luna ianuarie. Amenda va creşte la 100 de euro pentru fiecare lună începând din februarie, pentru a contribui la finanţarea spitalelor de stat.

Se aşteaptă ca această sumă să afecteze pensionarii greci, care reprezintă aproximativ un sfert din populaţia Greciei, de aproape 11 milioane de locuitori. Acest grup şi-a văzut pensiile de stat reduse de mai multe ori în timpul crizei datoriilor Greciei din perioada 2010-2018.

"Pe de o parte, este bine, pentru că va împiedica oamenii să moară. Pe de altă parte, este un pic cam mare, pentru pensionari", a declarat Panagiotis Chatzigiannis, în vârstă de 73 de ani.

Grecia a raportat marţi 23.340 de cazuri zilnice de COVID-19, iar decesele legate de coronavirus au ajuns la 106. Acest lucru a dus numărul total de infecţii şi decese raportate în ţară la 1.703.396 şi, respectiv, 22.197.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
grecia,
vaccinare,
amenzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici