Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată de CSAT. Klaus Iohannis: „ E posibil ca până în vară să terminăm prima campanie”

  • Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată vineri, de la ora 16.00, la Palatul Victoria.
  • Aceasta a fost aprobată în şedinţa CSAT, care a fost convocată cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, cel mai probabil, vom beneficia de prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 la începutul anului viitor.
5219 afișări
Imaginea articolului Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată de CSAT. Klaus Iohannis: „ E posibil ca până în vară să terminăm prima campanie”

„Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată în cadrul unei conferinţe de presă susţinută mâine (vineri - n.r.), începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria, de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedinte CNCAV, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică”, anunţă Executivul.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost aprobată joi în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, convocată de preşedintele Klaus Iohannis, cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare.

Intenţia a fost anunţată de miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, care preciza grupurile prioritare: personalul medical din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie.

„Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară - Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, afirma Klaus Iohannis.

Şedinţa CSAT a avut loc joi, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare.

Klaus Iohannis: Vaccinarea anti COVID-19 este „voluntară, sigură, eficientă”

Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la finalul vizitei la centrul de vaccinare instalat la Romexpo. „În cadrul şedinţei extraordinare a CSAT a fost aprobată Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită şi strategia este una foarte bine lucrată. În prealabil a fost aprobată de Guvern, iar acum de CSAT”, anunţă preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele României a anunţat că, cel mai probabil, vom beneficia de prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 (aproximativ un milion de doze) la începutul anului viitor.

La vaccinare, vor avea prioritate membrii personalului medical şi persoanele aflate în grupele de risc. Iohannis a adăugat că vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este „voluntară, sigură, eficientă”.

„Vaccinarea este sigură, vaccinarea este eficientă, vaccinarea se face planificat. E foarte important de ştiut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, eficiente, la cel mai înalt standard european. Am aflat că intenţia de vaccinare e la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele din zona medicală doresc în proporţie de 80% să se vaccineze. E posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare. (...) Suntem bine pregătiţi. Aşteptăm vaccinurile”, spune Iohannis.

Preşedintele României se declară „foarte mulţumit de munca depusă de Ministerul Sănătăţii”.

„Abia aştept să vină vaccinul şi să terminăm cu acească campanie, să ne apucăm de reconstrucţie, să repornim economia şi să reajungem la normalitate”, conchide şeful statului.

Trecând la următorul subiect, Klaus Iohannis a lansat un apel de mobilizare la vot pentru alegerile prezidenţiale: „Mergeţi la vot ca să nu păţim ca în 2016, când printr-o prezenţă scăzută la vot a câştigat PSD şi a urmat coşmarul de ani de zile”.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis spunea că vaccinarea în masă a populaţiei ar putea începe în primăvara anului viitor, dar că la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical şi a persoanelor cu risc.

„Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populaţiei în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primeşte pentru ca efectul să fie optimal”, a declarat şeful statului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici