Imunizare anti-COVID în România. Vaccinul Moderna va fi administrat şi copiilor cu vârste de peste 12 ani

  • România va administra şi tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna.
  • Consimţământul adulţilor este obligatoriu.
  • Anunţul a fost făcut marţi, de coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.
496 afișări
Imaginea articolului Imunizare anti-COVID în România. Vaccinul Moderna va fi administrat şi copiilor cu vârste de peste 12 ani

Imunizare anti-COVID în România

„Din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma naţională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El precizează că procedurile sunt similare cu cele pentru populaţia de peste 18 ani, respectiv administrarea a două doze la interval de 28 de zile. Consimţământul adulţilor este obligatoriu.

Pe 23 iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

CITEŞTE AICI: Valeriu Gheorghiţă: Suntem la debutul valului patru al pandemiei de COVID. Cresc cazurile de infectare cu varianta Delta. Când începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici