În plin ”lockdown” impus de coronavirus la Munchen ”coafura rezistă” indiferent de vreme şi vremuri!

  • După mai bine de două săptămâni de la resetarea vieţii sociale şi individuale, locuitorii din Munchen rămân un model de ”ordine şi disciplină” pentru toată Germania
  • Şi totuşi, mulţi dintre ei reînvaţă – încet, dar sigur - să zâmbească şi să se bucure de viaţă atunci când ”evadează” din casă la o scurtă plimbare bavareză reinventată!
  • Dincolo de rezistenţa ”între patru pereţi”, cele mai frecventate locuri – inevitabil pe ”repede-înainte” - sunt supermarket-urile, farmaciile, brutăriile şi vinăriile, de altfel singurele magazine funcţionale şi exclusiv în regim de ”take-away”!
709 afișări
Imaginea articolului În plin ”lockdown” impus de coronavirus la Munchen ”coafura rezistă” indiferent de vreme şi vremuri!

Germania ţine poate cel mai bine piept temutului coronavirus la nivel global, iar unul dintre cele mai importante, mari şi frumoase oraşe din ţara manageriată de Angela Merkel este un exemplu cât se poate de relevant şi revelator în acest sens. Cu adevărat, Munchen, fascinanta capitală a Bavariei, reprezintă un model de ”ordine şi disciplină” care ilustrează cât se poate de fidel inegalabilul spirit german ”spartan”.

Concret, nemţii - în general – şi bavarezii – în particular – urmează aproape cu religiozitate obligaţiile şi restricţiile privind distanţarea socială, izolarea şi carantina, măsuri impuse de Bundestag şi de ”Doamna-de-Fier-Made-in-Germany”, alintată de mulţi conaţionali ”Angie”! Şi totuşi, dincolo de toată starea de urgenţă şi de ”lockdown”-ul din ţară, mulţi dintre nemţi continuă să-şi trăiască viaţa fără prea mare spaimă existenţială! Şi bine fac! Bavarezii, cel puţin, se bucură cât pot de fiecare sfert de oră petrecut afară, ”în libertate”!

Fie se plimbă agale sau fac jogging prin parcuri, fie mai dau o tură scurtă de shopping pe fast-forward pe la supermarket-ul, brutăria, vinăria şi – inevitabil – farmacia din cartier, de altfel singurele magazine care mai sunt deschise în toată Germania şi, implicit, în Muenchen! Ţin distanţa, sunt, aparent, mai serioşi ca de obicei, şi, categoric, mult mai grăbiţi şi un pic mai neliniştiţi! 

Doar însăşi Merkel a spus că toată această pandemie globală şi epidemie naţională este pentru poporul german ”cea mai grea provocare de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”!

Dar parcă şocul de acum două săptămâni a fost depăşit, când dubele de poliţie patrulau prin oraş şi somau populaţia via portavoce să stea în case sub spectrul ameninţării cumplit de usturătoarei amenzi de 25 000 de Euro! Iată că după puţin mai mult de jumătate de lună, bavarezii au reînvăţat să zâmbească! Mai mult, unii dintre ei devin chiar foarte creativi, după cum se poate vedea şi într-unul dintre filmuleţele de mai jos, puse la dispoziţia MEDIAFAX de o româncă stabilită recent la Muenchen, căreia îi mulţumim frumos! Danke schoen! 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici