Indicatorii COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea rămâne un punct vulnerabil

Testarea rămâne punctul vulnerabil în România, în condiţiile în care se remarcă o înrăutăţire a indicatorilor legaţi de epidemia de COVID-19, mai puţin numărul de cazuri zilnice, a declarat duminică medicul Alexandru Rafila la Digi24.

353 afișări
Imaginea articolului Indicatorii COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea rămâne un punct vulnerabil

„Din ianuarie am avut la dispoziţie testele rapide, care puteau permite testarea la o scară mai mare, puteam ajunge la 100.000 de persoane pe zi”, a spus Tafila, remarcând că în prezent nu se depăşesc 30.000 - 40.000 de teste, din care cea mai mare parte PCR.

Rafila a remarcat că au fost achiziţionate 3 milioane de teste rapide, dar zilnic sunt folosite circa 10.000.

Medicul şi deputatul PSD a vorbit şi de procedurile excesive aplicate de autorităţi, în legătură cu ordinul de ministru care stabilea modul în care sunt tratate persoanele decedate, proceduri valabile pentru boli cum ar fi febra hemoragică, dar şi relativa lipsă de eficienţă a ministerului, care nu a făcut nimic timp de 3 luni de zile pentru a preveni actuala situaţie, apărând în schimb ideea unei noi carantine naţionale.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a vorbit public despre efectele unei carantine naţionale de două săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici